Ελλάδα

Γώγος για σχολεία: Πιθανόν να ανοίξουν μετά τις γιορτές

Γώγος για σχολεία: Πιθανόν να ανοίξουν μετά τις γιορτές
Γώγος για σχολεία: Στο κρίσιμο θέμα που απασχολεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε ο καθηγητής.

Την εκτίμηση ότι τα σχολεία μάλλον θα ανοίξουν μετά τις γιορτές, ακόμη και τα Δημοτικά, έκανε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τόνισε ότι η Επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της αλλά με μέχρι τώρα δεδομένα πιθανότατα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές, ενώ κάτι τέτοιο ίσως να γίνει και με τα Δημοτικά.

«Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές», ανέφερε ο κ. Γώγος. Ο καθηγητής είπε ότι υπάρχουν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα απόψεις και αρνητικές και θετικές και πως αυτό που προβληματίζει είναι η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των σχολείων που θα επιβαρύνει την όλη κατάσταση.

Έκανε αναφορά στο λιανεμπόριο στους τομείς που ίσως ανοίξουν με μεγάλη προσοχή και με συνεχή περιοριστικά μέτρα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με αντίστοιχους όρους να λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα.

Για την εστίαση είπε ότι είναι μάλλον ο τελευταίος κλάδος που θα συζητηθεί και φαίνεται πως το άνοιγμά της πάει προς τα πίσω. «Όλοι είμαστε επιφυλακτικοί γιατί ακόμη υπάρχει η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας που μας έχει ταλανίσει και έχω δει πολλές εκπλήξεις με τον συγκεκριμένο ιό», «οι υπολογισμοί πολλές φορές πέφτουν έξω», κατέληξε ο κ. Γώγος.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Θυμίζουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα εξής για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα: «Ανακοινώνουμε 1044 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 105271, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

4888 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28075 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (26.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2406 θανάτους συνολικά στη χώρα. 978 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments