Ελλάδα

Λαγός αγωγή: Ζητάει 100.000 ευρώ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Λαγός αγωγή: Ζητάει 100.000 ευρώ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Λαγός αγωγή: Καθώς κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συνεχίζει να προκαλεί καταθέτοντας αγωγή κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Γιάννης Λαγός αν και καταδικασμένος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία άρσης ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο. Έτσι έχει βρει την ευκαιρία να συνεχίσει μια συνταγή παλιά, δοκιμασμένη και αποτυχημένη. Η «βιομηχανία μηνύσεων» των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ήταν μία τακτική που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον όταν ακόμα η δίκη βρισκόταν σε εξέλιξη. Πάμπολλες μηνύσεις και αγωγές είχαν κατατεθεί από τους καταδικασμένους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εναντίον δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών, συνδικαλιστών, δημοτικών συμβούλων και πολλών ακόμα που μιλούσαν για την ναζιστική δράση και ιδεολογία της οργάνωσης.

Έτσι και τώρα ο Γιάννης Λαγός αποφάσισε να κάνει το ίδιο, αυτήν τη φορά απέναντι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μέσω του δικηγόρου του Κώστα Πλεύρη, ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών  ως «διευθυντής» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε αγωγή εναντίον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την ανακοίνωση που είχε κάνει την μέρα της ιστορικής απόφασης του δικαστηρίου. Μάλιστα προκλητικά χαρακτηρίζει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως ανιστόρητη, καθώς κατά την γνώμη του δεν υπάρχει μακρά δημοκρατική παράδοση στην Ελλάδα.

100.000 ευρώ ζητάει ο Λαγός για την τιμή, την υπόληψη, και το «τεκμήριο αθωότητας»

Ο Γιάννης Λαγός ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της άρσης της ασυλίας του, από το Ευρωκοινοβούλιο και να οδηγηθεί στις φυλακές όπως αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ζητάει ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ποσό των 100.000 ευρώ.

Ο λόγος της αγωγής εδράζεται σε δήλωση που έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την ημέρα έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Λαγός επικαλείται ότι η κυρία Σακελλαρόπουλου προσέβαλε το τεκμήριο της αθωότητας του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και τις δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο στο οποίο θα εκδικαστεί η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στο δικόγραφο της αγωγής του ο Γιάννης Λαγός χαρακτηρίζει «ανιστόρητη» τη δήλωση της κυρίας Σακελλαρόπουλου και αναφέρει πως η χώρα δεν έχει «μακρά δημοκρατική παράδοση».

Επιπλέον, αναφέρει πως η δήλωση της κυρίας Σακελλαρόπουλου τον θίγει διότι τον χαρακτηρίζει «αντιδημοκράτη». Δεν παραλείπει δε να προβεί σε αναφορές όπως «ο εθνικισμός δεν ηττάται στα δικαστήρια» και να κάνει λόγο ακόμα μία φορά για «πολιτική δίωξη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments