Ελλάδα

Αθηνά Λινού κορωνοϊός: Ο ιός μεταδίδεται πλέον ενδοοικογενειακά – Δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα του ΕΟΔΥ

Αθηνά Λινού κορωνοϊός: Ο ιός μεταδίδεται πλέον ενδοοικογενειακά – Δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα του ΕΟΔΥ
Αθηνά Λινού κορωνοϊός: Η καθηγήτρια ιατρικής αναφέρθηκε στο πως μεταδίδεται πλέον ο ιός, ενώ αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα που έχει προκύψει με τον ΕΟΔΥ.

Στις 30 Νοεμβρίου ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το δεύτερο lockdown. Ωστόσο πήρε παράταση για τουλάχιστον μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και πέρα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρά τα περιοριστικά μέτρα τα ημερήσια κρούσματα δεν έχουν σημειώσει την πτώση που θα ήθελαν οι ειδικοί. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν τονίσει ότι αν δεν πέσουμε στα 300 με 500 τότε δεν μπορούμε να ανοίξουμε την αγορά.

Πλέον έχοντας μπει στην καρδιά του χειμώνα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα καθώς ο κόσμος μένει σε κλειστούς χώρους και εκεί ο ιός μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα. Αυτό υποστήριξε και ο Αθηνά Λινού σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Η Καθηγήτρια ιατρικής ανέφερε ότι πλέον ο ιός μεταδίδεται περισσότερο ενδοοικογενειακά. Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι προσεκτικοί με το παραμικρό σύμπτωμα καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “ο ιός έχει μπει στα σπίτια μας”.

“Δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία”

Ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες είναι το άνοιγμα των σχολείων και ειδικότερα των δημοτικών. Η Αθηνά Λινού, μιλώντας στο OPEN υποστήριξε ότι με τα νούμερα που έχουμε στη χώρα μας δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. «Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν». «Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία» πρόσθεσε, ενώ πρότεινε διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη ώστε να μην συγχρωτίζονται μαθητές και γονείς στις εισόδους.

Τέλος αναφέρθηκε και πάλι στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ. Θυμίζουμε τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια κουβέντα για το κατά πόσο τα νούμερα που δίνει είναι σωστά. Η Κυρία Λινού αναφερόμενη στο θέμα πως δεν πιστεύει ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία. Ωστόσο, ανέφερε πως «δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα», εξηγώντας πως δεν δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως «μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία κλπ.» ή τόσα κρούσματα θετικά από τα πόσα συνολικά, ώστε να γνωρίζουν οι επιστήμονες πού υπάρχει συρροή. «Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές», πρόσθεσε και σχολιάζοντας το θέμα των τεστ, είπε: «Τεστ γίνονται λίγα και δεν συνταγογραφούνται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments