Ελλάδα

Έρχονται πρόστιμα σοκ μέχρι και 30.000 ευρώ γι’ αυτούς τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Έρχονται πρόστιμα σοκ μέχρι και 30.000 ευρώ γι’ αυτούς τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων
Πινακίδες κυκλοφορίας: Βαθιά στο χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι επιχειρήσουν «παιχνίδια» το επόμενο διάστημα.

Πολύ βαριά θα είναι τα πρόστιμα που θα πληρώσουν όσοι επιχειρήσουν να κυκλοφορούν με το αυτοκίνητό τους, ενώ έχουν δηλώσει ότι βρίσκεται σε ακινησία. Οι χρηματικές ποινές που προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών θα ξεκινούν από τις 10 χιλιάδες ευρώ και θα μπορούν να φτάσουν τις 30 χιλιάδες.

Σε περίπτωση ελέγχου, αν οι Αρχές διαπιστώσουν ότι κάποιος κάτοχος έχει καταθέσει τις πινακίδες ηλεκτρονικά και κινεί παράνομα το όχημά του, τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που ο παραβάτης οδηγός κάνει το ίδιο λάθος και εντοπιστεί σε έλεγχο της Τροχαίας να κινεί παράνομα για δεύτερη φορά το όχημά του, τότε το πρόστιμο εξετάζεται να διπλασιάζεται ή να τριπλασιάζεται, όπως αναφέρει το  newsauto.gr. Δηλαδή το πρόστιμο για την παράνομη κίνηση οχήματος που έχει δηλωθεί ηλεκτρονική ακινησία θα ανέρχεται σε 20.000 ή 30.000 ευρώ.

Η ειδοποιός διαφορά με άλλα μέτρα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον έλεγχο των οχημάτων που θα διαπιστώνεται αν ο ιδιοκτήτες τους έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όχι μόνο η Τροχαία. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι το πρόστιμο θα μπορούν να το βεβαιώσουν και τα στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες, καθώς μέσω των ηλεκτρονικών μέσων που έχουν στη διάθεσή τους θα μπορούν επί τόπου να ελέγχουν αν κάποιο όχημα έχει κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας ή όχι.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει αυτές τις χρηματικές ποινές για να εξασφαλίσει ότι κανένα από τα οχήματα που δηλώνεται σε ακινησία, δεν θα βγαίνει στον δρόμο.

Η διαδικασία σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews θα είναι απλή και ουσιαστικά οι κάτοχοι των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τις πινακίδες του οχήματος που θέλουν να θέσουν σε ακινησία και θα το κάνουν απλά με ένα… κλικ. Δεν θα απαιτείται καν να στείλουν τις πινακίδες των οχημάτων τους με το ταχυδρομείο στις Εφορίες.

Τα υπόλοιπα στοιχεία που είχαν υποχρέωση οι κάτοχοι αυτοκινήτων και δίκυκλων να καταθέσουν στις Εφορίες τα προηγούμενα χρόνια όπως η φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ και η απόδειξη πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους θα αντλούνται αυτόματα μέσα από τα συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.

Πάντως, όσοι θέλουν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά μια υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους Εφορίες ώστε να γλιτώσουν τα υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας, τα τσουχτερά τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments