Ελλάδα

Στρατόπεδο Κομοτηνής κορωνοϊός: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων

Στρατόπεδο Κομοτηνής κορωνοϊός: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων
Στρατόπεδο Κομοτηνής κορωνοϊός: Ακόμα μία περίπτωση που υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να τεθούν σε καραντίνα.

Αυξάνονται οι περιπτώσεις στρατοπέδων που βάλλονται από τον κορωνοϊό, με νέο περιστατικό αυτό της Κομοτηνής. Όπως αναφέρει το OnAlert, έχουν εντοπιστεί κρούσματα με αποτέλεσμα να λαμβάνονται μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς. Τις τελευταίες μέρες κρούσματα εντοπίζονται και σε άλλες μονάδες, με την ανησυχία να μεγαλώνει καθώς πρόκειται για κλειστές δομές με δυσκολία να τηρηθούν τα μέτρα φυσικής αποστασιοποίησης.

Μετά από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη, σε σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ, που παρουσιάστηκαν στις 16 Νοεμβρίου, έρχονται οι πληροφορίες για την περιοχή της Κομοτηνής.

Ειδικότερα, 18 νέα θετικά κρούσματα σε οπλίτες εντοπίστηκαν σε μονάδες του Πεζικού και του Μηχανικού στην Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι είτε ασυμπτωματικοί, είτε παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν τουλάχιστον 29 κρουσμάτων κορονοϊού στην 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Πρόκειται για σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ, που παρουσιάστηκαν στις 16 Νοεμβρίου.

Οι περισσότεροι από τους σμηνίτες που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό είτε έχουν ήπια συμπτώματα, είτε είναι ασυμπτωματικοί. Δύο όμως έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς είχαν υψηλό πυρετό. Ο ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Τρίπολης και ο δεύτερος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα. Η κατάστασή τους είναι σταθερή. Η πτέρυγα έχει μπει σε καραντίνα και ήδη έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ. Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές, η ορκωμοσία των νέων σμηνιτών που είναι προγραμματισμένη για τις 11 Δεκεμβρίου, θα γίνει κανονικά.

Καταγγελία του ΚΚΕ για το θέμα της διασποράς σε στρατόπεδα

Νωρίτερα το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αναφέρει πως κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε στρατόπεδα των Ιωαννίνων και του Έβρο, ενώ καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων προστασίας.  «Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που παίρνει η πανδημία σε στρατευμένους με ευθύνη της κυβέρνησης, μαρτυρούν την παντελή έλλειψη μέτρων στα στρατόπεδα όπου υπάρχει αναγκαστικός συγχρωτισμός σε θαλάμους και άλλους κοινόχρηστους χώρους, με καθημερινή και πολυπληθή συμμετοχή σε ασκήσεις και άλλες δράσεις, αναφέρει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Τα δεκάδες κρούσματα σε στρατόπεδο στο Πέραμα Ιωαννίνων, στα οποία προστίθενται και αυτά σε στρατόπεδα της Τρίπολης και του Έβρου επιβάλουν η κυβέρνηση να σταματήσει να αγνοεί την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments