Πολιτική

Μητσοτάκης lockdown: Κλειστή η διασκέδαση τη νύχτα – Χωρίς τα μπαρ μέχρι το εμβόλιο

Μητσοτάκης lockdown: Κλειστή η διασκέδαση τη νύχτα – Χωρίς τα μπαρ μέχρι το εμβόλιο
Μητσοτάκης lockdown: Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο.

«Έχουμε κάνει αρκετή δουλειά. Όταν τελειώσει η πανδημία η Ελλάδα θα είναι στους κερδισμένους. Τα καταφέραμε καλά στην πρώτη φάση. Είμαι σίγουρος ότι με τα κατάλληλα μέτρα θα τα καταφέρουμε και στο δεύτερο κύμα«, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 31ου ετήσιου Greek Economic Summit.

«Η πανδημία θα τελειώσει όταν θα έχουμε το εμβόλιο και όταν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός».

Επεσήμανε ότι κάποιες δραστηριότητες δεν πρέπει να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε τα εμβόλια όπως για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ και μεταμεσονύχτια διασκέδαση. «Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια» Επεσήμανε ότι στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά με συγκεκριμένους περιορισμούς που θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

«Κάθε lockdown έχει επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά προτεραιότητά μας ήταν να σώσουμε ζωές», είπε χαρακτηριστικά κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας πως η ΕΕ βρίσκεται εν αναμονή του εμβολίου. Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε πως το σύστημα υγείας δέχεται μεγαλύτερη πίεση σε αυτό το δεύτερο κύμα, δήλωσε όμως συγκρατημένα αισιόδοξος πως σταδιακά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. «Δεν πρέπει να κάνουν λάθη οι κυβερνήσεις και να ανοίξουν τις οικονομίες τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά στην τηλεδιάσκεψη του συνεδρίου.

Οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα για την πορεία της πανδημίας

Τα λόγια του πρωθυπουργού ότι «τα δεδομένα θα μας δείξουν το δρόμο, όχι οι ημερομηνίες» επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης για την προοπτική άρσης των περιοριστικών μέτρων στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». Εξήγησε ότι «τα δεδομένα που έχουμε δει τις τελευταίες μέρες δείχνουν μια σχετική σταθεροποίηση και μείωση», τόνισε ότι οι εξαγωγές από τα νοσοκομεία είναι περισσότερες από τις εισαγωγές, κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες ενώ αυξάνει ο αριθμός των διαθέσιμων απλών κλινών covid κι ενώ η πορεία είναι πτωτική «θέλουμε περισσότερο χρόνο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας, «όσο θέλουμε περισσότερο χρόνο, φαίνεται ότι απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου» ως ημερομηνία σταδιακής άρσης του lockdown και θα πάμε λίγο αργότερα. «Πόσο αργότερα και με ποιο ρυθμό θα ξεκινήσουν οι σταδιακές φάσεις θα το κρίνουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας κι εκεί θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εισήγηση που να αφορά τα σχολεία, αλλά θα υπάρξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν δεν υπάρχει θα ζητηθεί από την κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της. Για την ώρα συνεχίζεται η συλλογή στοιχείων.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε στο σημείο αυτό με αφορμή ερώτηση για τις μετακινήσεις των φοιτητών ότι «οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενέχουν ένα σημαντικό ποσοστό κινδύνου και θα ήταν ένα λάθος μήνυμα χαλάρωσης το να ανοίγαμε τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις» και «η χαλάρωση τρέφει τον κορονοϊό». Ωστόσο, η επανένωση οικογενειών και τέτοιου είδους ζητήματα θα εξεταστούν τις επόμενες μέρες. Είπε πάντως ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι χειμερινοί προορισμοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments