Ελλάδα

Πώληση ελάτων: Γίνεται κανονικά παρά την πανδημία – Ποιες είναι οι τιμές

Πώληση ελάτων: Γίνεται κανονικά παρά την πανδημία – Ποιες είναι οι τιμές
Πώληση ελάτων: Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως κανονικά διεξάγονται οι αγοραπωλησίες ελάτων για τον στολισμό των σπιτιών.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, ενώ υπάρχει η περίπτωση να τα κάνουμε σε καθεστώς lockdown. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του είχε σημειώσει ότι θα τα γιορτάσουμε το πολύ με μια οικογένεια ακόμα. Παρά την πανδημία, όμως, η πώληση ελάτων γίνεται κανονικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του GRTimes.gr, ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη Χαλκιδικής βρίσκονται και φέτος στο πόστο τους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τροφοδοτήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με τα χριστουγεννιάτικά τους δέντρα.

Οι παραγωγοί, άρχισαν την… κατάβασή τους προς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα καθώς έλαβαν την πολυπόθητη άδεια για να πουλήσουν τα δέντρα τους, παρά την παράταση του lockdown.

Ήδη, σύμφωνα με τον ελατοκαλλιεργητή, Γιώργο Βλάχο, ο οποίος έχει φέρει έλατα από τον Χολομώντα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έχει ξεκινήσει τις πωλήσεις στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ, το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο και υπάρχει ζήτηση.

Όσον αφορά τις τιμές, κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές, ξεκινούν από 25 ευρώ και αυξάνονται ανάλογα με τα μέτρα του δέντρου. Όπως αναφέρει ο κ. Βλάχος, ο οποίος ασκεί το επάγγελμα περίπου 30 χρόνια, ο κόσμος που αγοράζει φυσικά έλατα, δε τα προτιμά μόνο για τη μυρωδιά τους και την ωραία όψη που έχουν αλλά και «για να στηρίξει τις 300 – 400 αγροτικές οικογένειες του Ταξιάρχη που ασχολούνται χρόνια με την καλλιέργεια ελάτων», αναφέρει στο GRTimes.gr.

Οι Θεσσαλονικείς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα έλατο από τον Χολομώντα μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους και τηλεφωνικά ενώ η μεταφορά γίνεται δωρεάν έως τον χώρο που επιθυμούν από την επιχείρηση του κ. Βλάχου.

Ευχαριστημένοι από την κίνηση οι ελατοπαραγωγοί

«Ήρθα απογοητευμένος αλλά τελικά, βλέπω, ότι ο κόσμος έρχεται και αγοράζει θέλει να στολίσει τον χώρο του με φυσικό έλατο» αναφέρει ο ελατοπαραγωγός Γιώργος Βαγιωνάς που έχει κατέβει, από τον Ταξιάρχη Χολομώντα και πουλάει την παραγωγή του επί της Ανδριανουπόλεως στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Μπορεί, λοιπόν, να είμαστε εν μέσω πανδημίας, αλλά ο κόσμος προσπαθεί να ξεφύγει από την καθημερινότητα και τις δύσκολες συνθήκες του Lockdown, επιλέγοντας να κάνει κάτι που επέλεγε και στις προηγούμενες χριστουγεννιάτικες περιόδους: να αγοράσει ένα φυσικό έλατο για το στόλισμα του σπιτιού ή της επιχείρησής του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments