Ελλάδα

Αμφίβολο το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου

Αμφίβολο το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου
Μόνο σίγουρη δεν είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες στις 7 Ιανουαρίου.

Στην χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα ανακοινώθηκε ότι το lockdown παίρνει παράταση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Βέβαια είναι πολύ πιθανό να δοθεί και νέα παράταση σε περίπτωση που τα νούμερα δεν είναι στα επίπεδα που θέλει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Παράλληλα η επιτροπή πρότεινε να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν το τέλος της εορταστικής περιόδου κάτι που έγινε αποδεκτό από το υπουργείο Παιδείας.

Από τη στιγμή που δεν θα ανοίξουν πριν τις γιορτές πρέπει να βρεθεί η μέρα που τα σχολεία θα ανοίξουν με ασφάλεια. Στο τραπέζι έχει πέσει η 7η Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί περίπου τότε άνοιγαν πάντα μετά την αλλαγή του νέου έτους. Ωστόσο αυτή τη στιγμή και η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν είναι καθόλου σίγουρη. Φυσικά οι όποιες ανακοινώσεις για αυτό το θέμα και την παράταση του lockdown θα γίνουν από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον Ελληνικό λαό.

Αμφιβολίες για την 7η Ιανουαρίου από τους επιστήμονες

Σύμφωνα με το “Έθνος” οι περισσότεροι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας δεν μπόρεσαν να αποφανθούν με βεβαιότητα ότι τα σχολεία θα μπορούν να ανοίξουν και πάλι στις 7 Ιανουαρίου. Οι ειδικοί εμφανίστηκαν και πάλι επιφυλακτικοί σχετικά με το νέο έτος και αν η χώρα θα είναι έτοιμη για να ανοίξουν τα σχολεία. Μάλιστα διατύπωσαν την άποψη – και προς την υπουργό Παιδείας – ότι θα εκτιμήσουν εκ νέου την κατάσταση κοντά στην Πρωτοχρονιά (περίπου στις 28 με 29 Δεκεμβρίου), ώστε να μπορούν να κρίνουν εάν είναι ασφαλές το άνοιγμα στις 7 Ιανουαρίου.

Οι φόβοι των ειδικών εστιάζονται στο γεγονός ότι σήμερα τα αυξημένα κρούσματα δεν δείχνουν επιδημιολογικά ότι η εικόνα θα αλλάξει άρδην έως τις 7 Ιανουαρίου. Άλλωστε πολλοί εντός της επιτροπής υπολογίζουν ότι τα ενεργά κρούσματα μπορεί να αγγίζουν ακόμη και τις 100.000, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το επόμενο διάστημα εάν αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων του lockdown. Παράλληλα οι επιστήμονες της επιτροπής φοβούνται πως τις επόμενες ημέρες που η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει σταδιακά και το λιανεμπόριο, θα έχουμε επιπλέον διασπορά του ιού και δη από ασυμπτωματικούς φορείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments