Ελλάδα

Κορωνοϊός φάρμακο: Στην Ελλάδα έρχεται το σκεύασμα μονοκλωνικών αντισωμάτων της Regeneron

Κορωνοϊός φάρμακο: Στην Ελλάδα έρχεται το σκεύασμα μονοκλωνικών αντισωμάτων της Regeneron
Κορωνοϊός φάρμακο: Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΕΟΦ.

Πριν από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, έρχεται στην Ελλάδα το φάρμακο της Regeneron, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Δημήτρης Φιλίππου.

Αυτό αναμένεται να συμβεί σήμερα ή αύριο. Το σκεύασμα της Regeneron πρόκειται για φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων και θα είναι το πρώτο από τα δύο που θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα. Επικεφαλής της Regeneron είναι ο Έλληνας, Τζορτζ Γιανκόπουλος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Φιλίππου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το συγκεκριμένο φάρμακο έρχεται για κλινική μελέτη. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ είπε ακόμα ότι θα ζητηθεί από ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία – αλλά όχι σε βαριά κατάσταση – να πάρουν μέρος δοκιμαστικά στην χορήγησή του.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ είπε ότι πρόκειται για το φάρμακο της Regeneron στην οποία ηγετικές θέσεις κατέχουν δυο Έλληνες επιστήμονες. Όσον αφορά την τιμή του ο κ Φιλίππου διευκρίνισε ότι αυτή θα καθοριστεί από την στιγμή που θα εγκριθεί το φάρμακο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο κ. Φιλίππου μίλησε και για το εμβόλιο της Pfizer και είπε ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα μπορούν να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου από την στιγμή που θα πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό τέλη Δεκεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί.

Οι νέες δηλώσεις Πέτσα για τον εμβολιασμό

Στο ζήτημα των εμβολιασμών αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία για όλη αυτή τη διαδικασία κι επανέλαβε ότι θα δημιουργηθούν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα και σε κανονική ροή θα εμβολιάζονται 2.117.000 πολίτες κάθε μήνα.

«Σημασία έχει να προμηθευτούμε την πρώτη δόση και ν’ αρχίσει η ροή των εμβολιασμών. Το αναμένουμε τέλος Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, αναμένουμε την έγκριση των ευρωπαϊκών οργάνων για να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια», σχολίασε, διαβεβαιώνοντας πως με την προμήθεια των 25 εκατομμυρίων δόσεων που έχουν εξασφαλιστεί από την προαγορά μέσω της ΕΕ, υπερκαλύπτεται το σύνολο του πληθυσμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments