Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: «Τα χειροκροτήματα είναι εύκολα και ανέξοδα, στη πράξη όμως υστερούμε»

ΠΟΕΔΗΝ: «Τα χειροκροτήματα είναι εύκολα και ανέξοδα, στη πράξη όμως υστερούμε»
ΠΟΕΔΗΝ: Στον ρατσισμό που βιώνουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή το περιστατικό που έγινε γνωστό με τη νοσηλεύτρια του "Σωτηρία".

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το περιστατικό που έφερε στο “φως” της δημοσιότητας μια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου “Σωτηρία”. Όπως αποκάλυψε η Βάλια, με μια συγκλονιστική της ανάρτηση στο Facebook, βρήκε ένα διαμέρισμα, που ήθελε να νοικιάσει. Το έκλεισε, έδωσε προκαταβολή, όμως όταν η πολυκατοικία έμαθε ότι δουλεύει σε ΜΕΘ – Covid, αντέδρασε στην παραμονή της εκεί. Ο ιδιοκτήτης της επέστρεψε την προκαταβολή και της ακύρωσε το ενοικιαστήριο γιατί φοβούνταν στην πολυκατοικία ότι θα τους κολλήσει.

Με ανακοίνωσή της σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στέκεται στο πλευρό της νοσηλεύτριας κάνοντας παράλληλα λόγο για κοινωνικό ρατσισμό. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος:

“Επικοινώνησα σήμερα με τη Βάλια. Θεώρησα χρέος μου να τη συγχαρώ για τη γενναιότητα της να δημοσιεύσει τον κοινωνικό ρατσισμό και αποκλεισμό που έζησε. Και γιατί; Για την ενοικίαση ενός σπιτιού. Για φανταστείτε τι θα γινόνταν εάν ζητούσε να την φιλοξενήσουν;

Ξέρετε τα χειροκοτήματα είναι εύκολα και ανέξοδα.  Στη πράξη υστερούμε ως κοινωνία, ως πολιτεία. Η συνάδελφος ευγενέστατη μου είπε την περιπέτεια της. Πριν ενάμιση μήνα προσπάθησε να νοικιάσει σπίτι. Έμεινε με τους γονείς της. Ήρθε σε συμφωνία με ιδιοκτήτη ενός σπιτιού σε πολυκατοικία που διαμένουν συγγενικά του πρόσωπα.

Όταν έμαθαν από την ίδια ότι δουλεύει στη ΜΕΘ του “Σωτηρία” επαναστάτησε όλη η πολυκατοικία και ο ιδιοκτήτης ακύρωσε τη συμφωνία. Ξέρετε οι ένοικοι της πολυκατοικίας αυτής ενδεχομένως να βγήκαν στα μπαλκόνια και να έχουν χειροκροτήσει τους υγειονομικούς.  Ας είναι. Εμείς θα συνεχίσουμε με αυτοθυσία να σώζουμε ασθενείς από το κορωνοϊό”.

Μάλιστα, η ίδια η Βάλια ζήτησε να δημοσιευτεί ένα κείμενο της:

“Η ανάρτηση έγινε αυθόρμητα. Δεν περίμενα να πάρει τέτοια έκταση. Ευχαριστώ πολύ το κόσμο για τη συμπαράσταση και την αγάπη του. Το μόνο που ήθελα να θίξω είναι ο κοινωνικός ρατσισμός εν μέσω πανδημίας στο υγειονομικό προσωπικό που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να κάνει τη δουλειά του στο ακέραιο. Εύχομαι όλοι μαζί να βάλουμε το λιθαράκι μας ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού. Ευχαριστώ πολύ”, αναφέρει η νοσηλεύτρια και παρακαλεί να μην δοθεί συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments