Οικονομία

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Καταβάλλεται σήμερα σε 3.051 δικαιούχους

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Καταβάλλεται σήμερα σε 3.051 δικαιούχους
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Δείτε ποιους αφορά η σημερινή πληρωμή.

Σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 3.051 δικαιούχους. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 1.475.202 ευρώ από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, για 3.051 δικαιούχους.

Όσο για το ποιους αφορά, πρόκειται για:

  • μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 1.051.914 ευρώ, σε 2.253 δικαιούχους.
  • μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 423.288 ευρώ, σε 798 δικαιούχους.

Επίσης, στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης, την επανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων των οφειλετών που τις έχασαν το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου, προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Επίσης σύμφωνα με την τροπολογία είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη η αποζημίωση που θα καταβληθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το 50% των ενοικίων που απώλεσαν λόγω της πανδημίας, ενώ καθιερώνεται η ψηφιακή «κατάθεση» πινακίδων για όσα οχήματα τεθούν σε ακινησία. Ειδικότερα μερικά σημεία που προβλέπει η τροπολογία έχουν ως εξής:

  • Τη δυνατότητα επανένταξης, οφειλετών με οφειλές στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα και δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής, στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης ( 100 και 120 δόσεις) για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης, εφόσον απώλεσαν το συγκεκριμένο ευεργέτημα κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020, αντί Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020 που ισχύει σήμερα.
  • Το ποσό της επιστροφής του 50% της μείωσης των μισθωμάτων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COV1D-19, είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται, και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Ο.Τ.Α., τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.
  • Αφορολόγητες, ακατάσχετες και ανεκχώρητες θα είναι οι ενισχύσεις που θα καταβληθούν στο πλαίσιο δράσεων επιχορήγησης επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments