Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νικήτας Κακλαμάνης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Βουλής

Νικήτας Κακλαμάνης στο pagenews.gr: Οι υπουργοί πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο

Νικήτας Κακλαμάνης στο pagenews.gr: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή «Opinion Leader» με τον Δημήτρη Τάκη. Τόνισε ότι οι υπουργοί πρέπει να κάνουν περισσότερη δουλειά και να βγαίνουν λιγότερο στα κανάλια, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί λάθη που έχουν γίνει, σημείωσε ότι δεν υπάρχει διπλή καταγραφή κρουσμάτων, ενώ ενημέρωσε ότι θα πάει από τους πρώτους να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από τη μεριά της κυβέρνησης μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή «Opinion Leader» με τον Δημήτρη Τάκη ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί λάθη που έχουν γίνει, ενώ παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συσπειρώσει τους δικούς του οπαδούς.

Είπε χαρακτηριστικά ότι οι υπουργοί πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και να βγαίνουν λιγότερο στα κανάλια. Μάλιστα, σημείωσε ότι αν δεν υπήρχε η πανδημία, θα είχε γίνει ήδη ανασχηματισμός. Η δημοσιοποίηση των συζητήσεων της Επιτροπής των ειδικών, κατά τη γνώμη του, θα κάνει μόνο κακό παρά καλό, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε παράλληλο σύστημα καταγραφής των δεδομένων της πανδημίας. Υποστήριξε ότι όλα τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να εμβολιαστούν και ενημέρωσε ότι αυτός θα είναι από τους πρώτους που θα πάνε να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Διαβάστε τι είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης στον Δημήτρη Τάκη:

Για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «κυβέρνηση Βερσαλιών με Μαρίες Αντουανέτες και Λουδοβίκους»:

«Επειδή, κατά σύμπτωση μιλάτε, με έναν από τους παλαιότερους κοινοβουλευτικούς, ταυτόχρονα μιλάτε με έναν άνθρωπο που από μαθητής Γυμνασίου, το 1964, ενετάχθη στην παράταξη που υπηρετώ μέχρι σήμερα, στο τότε κόμμα της, την ΕΡΕ, άρα έχω πλήρη επίγνωση για την παράταξη στην οποία ανήκω και το κόμμα το οποίο στηρίζω.

Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαχρονικά στηρίζουν αυτή την παράταξη και αυτό το κόμμα, γεννηθήκαμε όλοι στο Παρίσι και στις Βερσαλίες, είναι δικαίωμά του. Αλλά νομίζω ότι με τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις όχι μόνο δεν κερδίζει, ούτε καν συσπειρώνει τους δικούς του οπαδούς. Γιατί σε αυτούς απευθύνθηκε κατά κύριο λόγο, δεν νομίζω ότι απευθύνθηκε στο σύνολο του ελληνικού λαού».

Για το αν έχουν γίνει λάθη:

«Να υπενθυμίσω ότι στην τελευταία παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε και είπε ότι δεν είμαστε θεοί. Και παραλείψεις θα έχουμε κάνει και λάθη έχουμε κάνει, κυρίως αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας. Από εκεί και πέρα εγώ δημόσια έχω πει σε ανύποπτο χρόνο, το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι καλό είναι οι υπουργοί να δουλεύουν περισσότερο, να παράγουν περισσότερο έργο, και να εμφανίζονται λιγότερες φορές στα κανάλια της τηλεόρασης.

Εκτιμώ ότι όποτε έρθει η ώρα του ανασχηματισμού, αυτό θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός, είναι δικό του δικαίωμα, νομίζω ότι αυτό που θα λάβει υπόψη του δεν είναι ο βαθμός των τηλεοπτικών εμφανίσεων των υπουργών, αλλά η παραγωγή έργων από τον καθένα από αυτούς».

Για το αν είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός:

«Αν δεν είχαμε αυτή την στιγμή την κρίση που έχουμε σχετικά με την πανδημία, εκτιμώ ότι ο πρωθυπουργός θα είχε προβεί ήδη σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Κάθε πράγμα όμως στην ώρα του. όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλαδή για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν νομίζω αυτή τη στιγμή να συνεισφέρει να μιλάμε για ανασχηματισμό. Τώρα είναι η ώρα, τα κεφάλια μέσα, μανίκια σηκωμένα και δουλειά. Και λίγα λόγια.

Για την πανδημία, συναρμόδιοι υπουργοί για το ίδιο θέμα, λέγανε διαφορετικά πράγματα. Αυτά είναι επικοινωνιακά λάθη, τα οποία καλό είναι να εκλείψουν».

Για τον λόγο που γίνονται αυτά τα λάθη:

«Από την εμπειρία μου των 30 χρόνων που πολιτεύομαι και εκλέγομαι στην Α’ Αθήνας. Είναι μια λανθασμένη άποψη που έχουμε εμείς οι πολιτικοί στο μυαλό μας. Ότι μέσω της συνεχούς εκθέσεως, των συνεχών δηλώσεών μας, αποκτούμε αναγνωρισιμότητα και αυτό είναι το καλύτερο διαβατήριο για την επανεκλογή μας. Δεν είναι πάντα έτσι. Πολλές φορές αυτή η συνεχής έκθεση και πολλές φορές οι αντικρουόμενες από το ίδιο πρόσωπο δηλώσεις φέρνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό το λέω ως παλιός κοινοβουλευτικός, με πολλή αγάπη και συμπάθεια στους συναδέλφους μου, κυρίως αυτούς που είναι στην κυβέρνηση».

Για τη συζήτηση γύρω από τις καταγγελίες για διπλή καταγραφή κρουσμάτων και τα πρακτικά της Επιτροπής των ειδικών:

«Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο τα ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η αξιωματική αντιπολίτευση, για να μην πω το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συζητιέται μέσα στην Επιτροπή των «σοφών», των 30 συναδέλφων που απαρτίζουν αυτή την Επιτροπή. Ως παλιός γιατρός τυχαίνει να ξέρω τους πάντες εκεί μέσα και ξέρω ότι υπάρχουν και άνθρωποι, που είναι δικαίωμά τους, συμπαθούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άρα, γνωρίζει ο κ. Τσίπρας τι συζητιέται εκεί μέσα. Η δημοσιοποίηση της στιγμή της κρίσιμης μάχης, κατά την άποψή μου, μόνο κακό θα κάνει και όχι καλό.

Αν θέλει ο κ. Τσίπρας, προσωπικά, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό είναι άλλο πράγμα. Εγώ στη θέση του θα το ζητούσα αυτό από τον υπουργό Υγείας και ο υπουργός, παρουσία ενδεχομένως και του κ. Τσιόδρα, θα μπορούσε να του κάνει μια πλήρη ενημέρωση.

Για παράδειγμα, εγώ ήμουν ανέκαθεν υπέρ της μάσκας. Και όταν η Επιτροπή έλεγε όχι, εγώ δημοσίως είχα ταχθεί υπέρ της μάσκας. Μέσα στην Επιτροπή, το ξέρουμε όλοι, υπήρχαν δύο γραμμές. Η μία έλεγε αυτό που υποστήριζα εγώ και άλλοι πολλοί και η άλλη γραμμή που έλεγε όχι. Επικράτησε για το πρώτο κύμα η μη υποχρεωτικότητα της μάσκας. Αυτό τώρα τι νόημα έχει να βγει έξω, διαβάζοντας τα πρακτικά; Για να δημιουργήσουμε περισσότερο κλίμα αμφιβολίας εν όψει του εμβολιασμού; Είναι λάθος αυτό τώρα να γίνει».