Ελλάδα

Νοσηλεύτρια Νάουσα: Κατέληξε από κορωνοϊό στα 37 της χρόνια – Δεν πρόλαβε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ

Νοσηλεύτρια Νάουσα: Κατέληξε από κορωνοϊό στα 37 της χρόνια – Δεν πρόλαβε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ
Νοσηλεύτρια Νάουσα: Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ η 37χρονη που νόσησε από κορωνοϊό, είχε προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό τον Μάρτιο. Το νοσοκομείο που εργάζονταν στην Νάουσα δεν διέθετε ΜΕΘ.

Ακόμα ένα θύμα του κορωνοϊού από τον χώρο των υγειονομικών ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των θανάτων. Πρόκειται για μια γυναίκα 37 μόλις ετών που υπηρετούσε ως βοηθός ακτιονολόγου στο νοσοκομείο της Νάουσας. Όπως καταγγέλλει το πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, δεν πρόλαβε να εξασφαλίσει κρεβάτι σε ΜΕΘ, παρότι αυτό ήταν αναγκαίο στην κατάσταση που βρισκόταν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «η 37χρονη ξεκίνησε τη δουλειά της ως βοηθός ακτινολόγου στο νοσοκομείο της Νάουσας, ως επικουρική τον Μάρτιο για την καταπολέμηση της πανδημίας και υπήρξε η ίδια θύμα της. Ήταν από την Έδεσσα και όταν αρρώστησε νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Έδεσσας. Δεν της άρεσαν οι συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο Έδεσσας που έχει ΜΕΘ και είναι πάντα γεμάτη με διασωληνωμένους σε θαλάμους και ζήτησε τη διακομιδή της στο νοσοκομείο που εργαζόταν, στη Νάουσα.

Ποια θα ήταν η τύχη της αν το νοσοκομείο της Νάουσας διέθετε ΜΕΘ

Στις 27 του μηνός πήγε και νοσηλευόταν στη κλινική. Χθες (4/12) το πρωί επιδεινώθηκε η υγεία της και διασωληνώθηκε. Στο νοσοκομείο της Νάουσας δεν υπάρχει ΜΕΘ κι έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση. Βρέθηκε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης αλλά δεν πρόλαβε να διακομισθεί. Ποιος ξέρει ποια θα ήταν η τύχη της εάν στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν υπήρχε ΜΕΘ και δεν θα χρειάζονταν η διακομιδή της;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Ακόμα ο κ. Γιαννακός αναφέρει ότι ακόμα 10 υγειονομικοί δίνουν μάχη διασωληνωμένοι και καταγγέλλει τις διοικήσεις των νοσοκομείων που καλούν σε απολογία συναδέλφους που νοσούν.

Δεν είναι μόνο οι 6 συνάδελφοι που χάσαμε από κορωνοιο( 2 νοσ. Δράμας, 1 ΑΧΕΠΑ, 1 νοσ. Καβάλας, 1 προν. Μοναδα Αγιος Παντελεήμων, 1 νοσ. Καστοριας) έχουμε 10 διασωληνωμένους συναδέλφους που δίνουν τη μάχη για τη ζωή αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ.

Ο κατάλογος των διασωληνωμένων σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Διοικητική υπάλληλος 47 ετών στο ΜΕΘ νοσοκομείου Καβάλας.

Νοσηλεύτρια 62 ετών στη ΜΕΘ νοσοκομείου Καβάλας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ.

Διοικητικός υπάλληλος 60 ετών στη μεθ νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ.

Νοσηλεύτρια 54 ετών στη μεθ του ΑΧΕΠΑ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ.

Φυσικοθεραπεύτρια 52 ετών στη μεθ του ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

Επικουρική Νοσηλεύτρια 46 ετών στη μεθ νοσοκομείου ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ.

Γιατρός 62 ετών στη μεθ του νοσοκομείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Παρασκευάστρια 50 ετών στη μεθ νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Νοσηλευτής 62 ετών στη μεθ του νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝ. ΛΑΡΙΣΣΑΣ.

Νοσηλεύτρια 56 ετών στη μεθ του Γεν. Νοσοκομείου ΛΑΡΙΣΣΑΣ.

Να ευχηθούμε περαστικά στους συναδέλφους. Ελπίζουμε όταν τα καταφέρουν να μην τους καλέσουν σε απολογία οι διοικήσεις των νοσοκομείων τους επειδή κόλλησαν κορωνοιο. Το κάνουν τελευταία διοικήσεις νοσοκομείων με νοσούντες συναδέλφους.(Αγιος Σάββας γραπτή κλίση σε απολογία και σε άλλα νοσοκομεία με προφορικές κλήσεις για να μην μαθευτεί) Οι απολογίες γίνονται κατόπιν οδηγιών του υπουργείου υγείας. Αντί να πουν περαστικά στους συναδέλφους τους στοχοποιούν για να καλύψουν δικές τους αδράνειες.

2000 συνάδελφοι νοσούν αυτή τη στιγμή εκ των οποίων οι 50 νοσηλεύονται. Επικίνδυνες και ακατανόητες οι οδηγίες του ΕΟΔΥνα επιστρέφουν οι νοσούντες συνάδελφοι στη δουλειά στις 14 ημέρες με θετικό τεστ αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα τρείς ημέρες Αυτή η απόφαση δεν είναι επιστημονική αλλά πολιτική για να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments