Ελλάδα

Πέθανε από κορωνοϊό ο Δημήτρης Κουτσομύτης

Πέθανε από κορωνοϊό ο Δημήτρης Κουτσομύτης
Δημήτρης Κουτσομύτης: Ο εμπνευστής του Φεστιβάλ «River Party» απεβίωσε στο Όσλο από επιπλοκές της νόσου Covid-19.
Δημήτρης Κουτσομύτης: Ο εμπνευστής του Φεστιβάλ «River Party» απεβίωσε στο Όσλο από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κουτσομύτης, εμπνευστής του Φεστιβάλ «River Party», ο οποίος απεβίωσε στο Όσλο έπειτα από επιπλοκές της νόσου Covid-19, ενώ όπως αναφέρεται, δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Για τον άνθρωπο που οραματίστηκε και υλοποίησε την αναβίωση του «River Party» στη σημερινή του μορφή, όταν ο θεσμός είχε χάσει την αίγλη του και φαινόταν πως είχε κλείσει ο κύκλος του, μίλησε ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια φίλος του εκλιπόντα.

«Ήταν εδώ μαζί μας το καλοκαίρι για διακοπές. Δεν ήταν ούτε υπέρβαρος ούτε είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Μας σόκαρε η είδηση του θανάτου του. Είναι απώλεια για το Νεστόριο και την Καστοριά. Το ήρεμο, φιλικό, ευγενικό και χαμογελαστό πρόσωπο του, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων όσοι τον γνώρισαν», δήλωσε ο κ. Γκοσλιόπουλος.

Έτσι ξεκίνησε η ιδέα για το River Party

Ο Δημήτρης Κουτσομύτης εργάστηκε για το Φεστιβάλ του Νεστορίου από τη δεκαετία του 1970. Το ξεκίνημα περιγράφεται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. «Η χρονιά είναι 1978. Το μέρος, Νεστόριο Καστοριάς. Η ιδέα ένα reunion πάρτι. Έτσι αναδύεται η ιδέα του ‘River Party’. Ξεκινά με πικάπ, ντόπιους νέους και την μαγεία της καλοκαιρινής νύχτας. Τότε πολλοί άφηναν την Ελλάδα και κυνηγούσαν την τύχη τους στην Αμερική, γυρίζοντας πίσω μόνο για τις διακοπές και τα γνώριμα πρόσωπα».

«Το βράδυ εκείνο ο καθένας έφερε ό,τι είχε, ρεύμα από το χωριό και η μουσική δυνάμωσε. Ο τόπος μύρισε νιάτα και φίλοι ξανασυναντήθηκαν. Πιστοί στο συναίσθημα της γιορτής, αποφασίζεται το πάρτι να επαναληφθεί του χρόνου, αυτή τη φορά με την παρουσία τοπικών συγκροτημάτων. Το River Party έχει αρχίσει».

Στη συνέχεια, ο ταλαντούχος νέος εργάστηκε στην Καστοριά, δημιουργώντας διαφημιστική εταιρεία και τη δεκαετία του 1990 αναζήτησε το επαγγελματικό του μέλλον στη Νορβηγία. «Και εκεί συνέχισε να έχει καλλιτεχνικές ενασχολήσεις, εξέδιδε ένα περιοδικό και ασχολούταν με τη φωτογραφία», συμπλήρωσε ο κ. Γκοσλιόπουλος. Το δημοτικό συμβούλιο του Νεστορίου στις επόμενες συνεδριάσεις του θα αποφασίσει για τον τρόπο που θα τιμήσει τη μνήμη του ανθρώπου που ήταν «ο φίλος όλων, ο συμπατριώτης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments