Ελλάδα

Πέθανε ο Γιάννης Μαρούσης

Πέθανε ο Γιάννης Μαρούσης
Γιάννης Μαρούσης: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Ο επί 18 χρόνια δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Γιάννης Μαρούσης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, με αποτέλεσμα να βυθίσει στη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους ενώ φτωχότερη είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Γιάννης Μαρούσης γεννήθηκε το 1950. Ήταν παντρεμένος με την Ελληνοαμερικανίδα εκπαιδευτικό Φρατζέσκα Παναγιώτου – Μαρκάκη, αποκτώντας τρία παιδιά την Πάτρα, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Bancor Walles της Αγγλίας, τον Γιώργο, απόφοιτο του Πανεπιστημίου Bermuth της Αγγλίας και τον Φίλιππα, απόφοιτο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τελείωσε το Λύκειο στον Άγιο Κύρηκο Ικαρίας και, μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου ασχολήθηκε με την παραγωγή και το εμπόριο γούνας. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1976 και επεκτάθηκε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Φούρνων στις Δημοτικές Εκλογές του 1995 και το 2002 εκλέχτηκε Δήμαρχος Φούρνων. Από το 2002 έως και σήμερα επανεκλεγόταν Δήμαρχος Φούρνων Κορσεών με ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Στα 15 χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος είχε εκτελέσει πληθώρα έργων κάθε κατηγορίας που έχουν βοηθήσει στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Φούρνων. Τον δήμαρχο και φίλο του αποχαιρέτησε με ανάρτησή του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάτζος, αναφέροντας το εξής:

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε όλοι μας τη δυσαναπλήρωτη απώλεια του συναδέλφου και φίλου Δημάρχου Φούρνων Κορσεών, Γιάννη Μαρούση.  Με το χαμόγελο του παιδιού στα χείλη πάντοτε και ένα καλό λόγο για όλους . Άξιος άνθρωπος. Άξιος αυτοδιοικητικός. Οραματιστής και άνθρωπος των πράξεων με πλούσιο έργο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους Φουρνιώτες. Αιωνία σου η μνήμη Γιάννη Μαρούση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments