Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Μικρή μείωση στα κρούσματα και στους νεκρούς του τελευταίου 24ωρου

Κορωνοϊός Ιταλία: Μικρή μείωση στα κρούσματα και στους νεκρούς του τελευταίου 24ωρου
Κορωνοϊός Ιταλία: Στους 21.052 ανέρχονται οι νοσούντες του κορωνοϊού στην Ιταλία για το τελευταίο 24ωρο. Το ίδιο χρονικό διάστημα 662 άτομα έφυγαν από τη ζωή.

Παραμένει στο “κόκκινο” η Ιταλία, η οποία συνεχίζει να καταγράφει υψηλά νούμερα μολύνσεων και νεκρών από κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αρχών, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη γειτονική μας χώρα 21.052 κρούσματα, ενώ 662 άνθρωποι εξέπνευσαν έχοντας χάση τη μάχη με την Covid-19. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 194.984 διαγνωστικά τεστ. Το 10,7% όσων υποβλήθηκαν σε αυτά, διαγνώστηκε θετικό.

Χθες, τα περιστατικά ήταν 24.099, με 814 νεκρούς. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 59.514 άνθρωποι.

Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται σήμερα 50 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους 1.042 λιγότεροι. Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα τόνισε και πάλι ότι «η λεγόμενη “σκληρή γραμμή”, με τις απαγορεύσεις της περιόδου των γιορτών, αποτελεί υποχρεωτική επιλογή, για να μην αυξηθεί και πάλι ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού».

Η δε Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, δήλωσε ότι από τα Χριστούγεννα μέχρι και τα Θεοφάνεια, πάνω από 70.000 άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας θα διενεργούν ελέγχους, με στόχο την τήρηση των περιορισμών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, τόσο για την μετακίνηση των πολιτών, όσο και για την λειτουργία των καταστημάτων.

H επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών πρόσθεσε, πάντως, ότι «οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν με γνώμονα την λογική, διότι είναι η ίδια η κυβέρνηση Κόντε που αποφάσισε ότι τα μαγαζιά μπορούν να μείνουν ανοικτά, αλλά είναι σαφές ότι στο εσωτερικό τους, πρέπει να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, για να μην δημιουργείται πολυκοσμία».

Ποια τα μέτρα που θα ισχύουν για τα Χριστούγεννα:

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες τα νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία θα ισχύσουν κατά την περίοδο των γιορτών. Από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου θα απαγορευθεί η μετακίνηση από την μια περιφέρεια στην άλλη, ενώ τα Χριστούγεννα, στις 26 Δεκεμβρίου και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο κάθε Ιταλός θα πρέπει να παραμείνει στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ την Πρωτοχρονιά θα διαρκέσει περισσότερο, και θα λήξει στις 7 το πρωί. Φυσικά, δεν θα οργανωθούν υπαίθριες συναυλίες και γιορτές. Τα εστιατόρια θα μπορούν να μένουν ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, όπως και τα καφέ, καθ΄όλη την περίοδο των γιορτών. Σε ό,τι αφορά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, απαγορεύεται κάθε είδους δείπνο, συμπεριλαμβανομένων αυτών στα εστιατόρια των ξενοδοχείων.

Επίσης, ότι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ, για να ευνοηθεί η αγορά των δώρων και να αποφευχθεί, συγχρόνως, η πολυκοσμία. Τα δε λύκεια στην Ιταλία θα ξανανοίξουν τις πύλες τους, με επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 7 Ιανουαρίου. «Θα είναι σίγουρα, διαφορετικά Χριστούγεννα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα ζήσουμε με λιγότερα έντονο τρόπο», είπε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments