Διεθνή

Κορωνοϊός στον κόσμο σήμερα: Με γοργούς ρυθμούς η εξάπλωσή του – Πάνω από 65 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως

Κορωνοϊός στον κόσμο σήμερα: Με γοργούς ρυθμούς η εξάπλωσή του – Πάνω από 65 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως
Κορωνοϊός στον κόσμο σήμερα: Οι ειδικοί κάνουν λόγο για σημαντική υποχώρηση της πανδημίας ως την άνοιξη χάρη στον εμβολιασμό.

Παραπάνω από 65 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η οποία ευθύνεται για τον θάνατο πάνω από 1,5 εκατομμυρίων ατόμων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει αρχίσει να επιταχύνεται και πάλι σε ένα μέρος του κόσμου.

Αυτό όμως, δεν εμπόδισε κάποιες χώρες, όπως τη Βρετανία, να είναι πιο αισιόδοξες χάρη στα νέα για τα εμβόλια κατά της νόσου Covid-19. Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας εκτίμησαν την Παρασκευή «πιθανή μια σημαντική υποχώρηση της πανδημίας ως την άνοιξη χάρη στον εμβολιασμό», καλώντας ωστόσο τους πολίτες να προετοιμαστούν για μια νέα άνοδο των κρουσμάτων μετά τα Χριστούγεννα.

Η χώρα της Ευρώπης με τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημία (περισσότεροι από 60.000), η Βρετανία έγινε αυτή την εβδομάδα η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε για χρήση ένα εμβόλιο κατά της covid-19, αυτό των εταιρειών Pfizer και BioNTech. Τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ακολούθησε την Παρασκευή και το Μπαχρέιν, το οποίο επίσης έδωσε άδεια χρήσης στο ίδιο εμβόλιο.

Σημειώνεται πως ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 1.507.480 ανθρώπων σε σύνολο 65,2 εκατομμυρίων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του AFP. Από τις 24 Νοεμβρίου καταγράφονταν κάθε ημέρα περισσότεροι από 10.000 νέοι θάνατοι παγκοσμίως (12.658 την Πέμπτη), το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής. Ο Καναδάς βέβαια, πέρασε το όριο των 400.000 κρουσμάτων, μόλις δύο εβδομάδες αφού πέρασε το όριο των 300.000 κρουσμάτων, σηματοδοτώντας την επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα.

Με την άφιξη των εμβολίων «αρχίζουμε να βλέπουμε το τέλος της πανδημίας», εκτίμησε και ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεεσούς στη διάρκεια συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για την πανδημία. Όμως, «δεν μπορούμε απλώς να δεχθούμε έναν κόσμο στον οποίο οι φτωχοί και οι περιθωριοποιημένοι θα ποδοπατηθούν από τους πλούσιους και τους ισχυρούς στον δρόμο για τα εμβόλια», προσέθεσε ο Τέντρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments