Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ ημερήσιων νεκρών στη γειτονική χώρα

Τουρκία κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ ημερήσιων νεκρών στη γειτονική χώρα
Τουρκία κορωνοϊός: Συνεχίζει να σαρώνει την Τουρκία ο κορωνοϊός.

Στο έλεος του κορωνοϊού βρίσκεται η Τουρκία, η οποία συνεχίζει να για ακόμα μια ημέρα κατέγραψε τριψήφιο αριθμό νεκρών αλλά και κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας 196 άτομα έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας της νόσου το τελευταίο 24ωρο.

Ο αριθμός αυτός αυξάνει σε 14.705 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα από την πανδημία.

Η Τουρκία κατέγραψε επίσης 31.896 νέα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, το τελευταίο 24ωρο, λιγότερα από τα 32.736 χθες, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, που ήταν ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός που έχει αναφέρει η Άγκυρα από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο. Η γειτονική χώρα εισήλθε στο πρώτο καθολικό lockdown για το Σαββατοκύριακο από τον Μάιο, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό καταρρίπτουν ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ότι οι περισσότεροι πολίτες τηρούν τους κανονισμούς της καραντίνας. Σημειώνεται πως η Τουρκία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση παγκοσμίως για τον αριθμό των νέων ημερήσιων κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία, με τις χώρες αυτές να έχουν πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς από εκείνη.

1.519.213 άνθρωποι έχουν καταλήξει παγκοσμίως

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 1.519.213 ανθρώπους παγκοσμίως, από τότε που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα γνωστοποίησε τη εμφάνιση της νόσου, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Περισσότερα από 65.865.820 κρούσματα έχουν επισήμως καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων 41.777.200 θεωρείται σήμερα ότι έχουν αποθεραπευτεί. Χθες Παρασκευή, 12.177 νέοι θάνατοι και 677.808 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι χώρες που ανακοίνωσαν τους περισσότερους νέους θανάτους, στους πιο πρόσφατους απολογισμούς τους, είναι οι ΗΠΑ με 2.506 νεκρούς, η Ιταλία (814) και η Βραζιλία (694). Οι ΗΠΑ θρηνούν τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως και καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων, με συνολικά 279.008 νεκρούς και 14.372.570 κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments