Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Αυτόν τον παίκτη ήθελε να κάνει δικό του το καλοκαίρι

Ολυμπιακός: Αυτόν τον παίκτη ήθελε να κάνει δικό του το καλοκαίρι
Ολυμπιακός: Τον Γκαλένο της Μπράγκα επιχείρησε να ντύσει στα "ερυθρόλευκα" ο Ολυμπιακός, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Πολλά ήταν τα ονόματα που είχαν ακουστεί την τελευταία μεταγραφική περίοδο για τον Ολυμπιακό. Ένα εξ’ αυτών ήταν και αυτό του Γκαλένο, ο οποίος αγωνίζεται για λογαριασμό της Μπράγκα. Ο 23χρονος έκανε απίστευτο ματς κόντρα στην ΑΕΚ για το Europa League βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο 4-2 επί της Ένωσης.

Σύμφωνα με το “Φως των σπορ” οι Πειραιώτες είχαν προσεγγίσει τόσο τον παίκτη, όσο και την πορτογαλική ομάδα, ωστόσο και οι δύο πλευρές αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν  την αποχώρησή του και η μεταγραφή δεν έγινε. Με τη σεζόν που κάνει ο μικρός, είναι δεδομένο ότι η τιμή του θα εκτοξετεί.

Ποιος είναι λοιπόν ο Γκαλένο;

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους που έχει το πορτογαλικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή για το τρανζίσιον παιχνίδι. Τα πρώτα του ψήγματα τα έδειξε στην Πόρτο αν και οι «δράκοι» τον είχαν περιορίσει σε συμμετοχές στη δεύτερη ομάδα για δυο αγωνιστικές περιόδους (2016-2017 και 2017-2018).  Εκεί πέτυχε 15 τέρματα και είχε 14 ασίστ σε 54 παιχνίδια, ενώ, στο ανδρικό τμήμα κατάφερε να παίξει μόλις δυο φορές στο πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας μονάχα 24 λεπτά συμμετοχής. Ως μέλος της Πόρτο θεωρήθηκε Πρωταθλητής Πορτογαλίας το 2018. Έφυγε δανεικός για να παίξει στην Πορτιμονένσε, με μόλις 7 εμφανίσεις, έπαιξε σε 27 ματς στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρίο Άβε την ποδοσφαιρική χρονιά 2018-2019 και η ομάδα στην οποία ανήκε αποφάσισε πλέον να τον πουλήσει αφού δεν μπορούσε να διακρίνει όλα όσα ήθελε. Έτσι κατέληξε στην Μπράγκα.

Από την περασμένη σεζόν ο Γκαλένο είχε αρχίσει να δείχνει το μπορεί να κάνει από τις πτέρυγες όπου αγωνίζεται. Και παρά το γεγονός πως είναι δεξιοπόδαρος, η αριστερή πλευρά τον βολεύει περισσότερο. Με εννέα συμμετοχές στο Europa League την σεζόν 2019-2020, ο 23χρονος εξτρέμ βοήθησε την Μπράγκα να φτάσει μέχρι και τους «32» του θεσμού όπου την απέκλεισε η Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ φέτος, έχοντας τις ΑΕΚ, Ζόρια και Λέστερ στο γκρουπ έδειξε ξανά τι αξίζει. Στα δυο τελευταία παιχνίδια, κόντρα δηλαδή στις «αλεπούδες» και στην «Ένωση», ήταν εκπληκτικός.  Οι προσπάθειες του από αριστερά, η εκρηκτικότητά του με τη μπάλα στα πόδια και το πείσμα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο είναι αδιαμφισβήτητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments