Ελλάδα

Γρηγορόπουλος: Αστυνομικοί εισβάλουν σε πολυκατοικία – Ρίψη κρότου λάμψης εντός του κτιρίου

Γρηγορόπουλος: Αστυνομικοί εισβάλουν σε πολυκατοικία – Ρίψη κρότου λάμψης εντός του κτιρίου
Γρηγορόπουλος: Ακόμα ένα βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας αυτή την φορά με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να μπαίνουν σε πολυκατοικία και να πετούν εντός του κτιρίου βομβίδιο κρότου λάμψης.

Μετά το βίντεο που δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να πετούν ανθοδέσμη από το μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ακόμα ένα περιστατικό έρχεται στην δημοσιότητα. Αυτήν τη φορά η κάμερα καταγράφει αστυνομικούς να εισβάλουν σε πολυκατοικία στην οδό Τσαμαδού και να κάνουν ρίψη κρότου λάμψης εντός του κτιρίου. Κόσμος από τα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών αποδοκιμάζει τους αστυνομικούς και τους ζητά να φύγουν. Την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει στις προσαγωγές δεκάδων ατόμων που παραμένουν στην ΓΑΔΑ μέχρι αυτήν την ώρα.

Το βίντεο από την εισβολή των αστυνομικών στην πολυκατοικία

Για το περιστατικό με την ανθοδέσμη έχει διαταχθεί ΕΔΕ. Το βίντεο καταγράφει τους αστυνομικούς να δείχνουν ασέβεια στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου διαλύοντας την ανθοδέσμη που είχε τοποθετήσει γυναίκα στο μνημείο.

Ένα ακόμα ντοκουμέντο αστυνομικής αυθαιρεσίας αυτή τη φορά απέναντι και σε δημοσιογράφους φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο φωτορεπόρτερ, Σάββας Καρμανιόλας, από τα Εξάρχεια στον απόηχο της επετείου της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου από την αστυνομία.

«Η στιγμή που οι αστυνομικοί της ΔΡΑΣΗ πέφτουν πάνω σε δημοσιογράφους στην πλατεία Εξαρχείων και κυνηγούν διαδηλωτές στην Τσαμαδού».

Στους δεκάδες προσαχθέντες της σημερινής ημέρας είναι και οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας κατήγγειλε την προσαγωγή των δικηγόρων, εξαιτίας του ότι προσπάθησαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣΑ:

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές αρχές αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τις προσαγωγές / συλλήψεις δικηγόρων , που έγιναν σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια.

H πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών αρχών, που παρεμπόδισε τους συναδέλφους από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον, παραβιάζει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και πλήττει σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, παράλληλα,ζήτησε να τηρηθεί άμεσα ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους δικηγόρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments