Πολιτική

Πέθανε η Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα

Πέθανε η Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα
Ευγενία Τσουμάνη: Έφυγε από τη ζωή η πρώην βουλευτής της ΝΔ. Το συλληπτήριο μήνυμα του πρωθυπουργού.
Ευγενία Τσουμάνη: Έφυγε από τη ζωή η πρώην βουλευτής της ΝΔ. Το συλληπτήριο μήνυμα του πρωθυπουργού.

Έφυγε από τη ζωή η Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα, βουλευτής της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός με δήλωσή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της, εκφράζοντας ταυτόχρονα την θλίψη του για την απώλεια.

Η δήλωση του πρωθυπουργού

Με δήλωσή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απώλεια της Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Όπως τόνισε, «η Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, υπηρέτησε τον δημόσιο βίο με σοβαρότητα και ευπρέπεια από τις θέσεις της Γενικής Γραμματέως Ισότητας και ως βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ. Λειτούργησε πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προσφορά στην πατρίδα. Η απώλεια της μας γεμίζει θλίψη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Η σταδιοδρομία της Ευγενία Τσουμάνη

Η Ευγενία Τσουμάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Φοίτησε στο Τοσίτσειο-Αρσάκειο σχολείο Αθηνών και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποιώντας στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Urbino της Ιταλίας.

Την περίοδο 2003 – 2004 διετέλεσε πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθώτων, την περίοδο 2004 – 2009 διετέλεσε γενική γραμματέας ισότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στις εκλογές του 2007 συμπεριελήφθη σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία, εξελέγη όμως το 2009 ως βουλευτής επικρατείας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο διετέλεσε αναπληρώτρια υπεύθυνη του τομέα πολιτισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments