Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Γρηγορόπουλος: Αντιδημοκρατικοί περισπασμοί για να κρύψουν τις ευθύνες για την πανδημία

ΣΥΡΙΖΑ Γρηγορόπουλος: Αντιδημοκρατικοί περισπασμοί για να κρύψουν τις ευθύνες για την πανδημία
ΣΥΡΙΖΑ Γρηγορόπουλος: «Αν ήθελαν να τηρήσουν το νόμο και να επιβάλλουν πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων προστασίας, ας πήγαιναν την περασμένη Κυριακή στην Πάρνηθα να δουν τον κ. Μητσοτάκη».

Επίθεση και από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, με την Κουμουνδούρου να κατηγορεί την κυβέρνηση για αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις.  Επισημαίνει ότι «οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την πορεία της πανδημίας δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από ακροδεξιούς και αντιδημοκρατικούς αντιπερισπασμούς»

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση τα έχει χαμένα. Όπως επίσης είναι προφανές πως η πανδημία και οι δραματικές εξελίξεις από την αδράνεια της κυβέρνησης στην προετοιμασία της χώρας και του ΕΣΥ, δεν επιτρέπουν μαζικές συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που θέτουν σε κίνδυνο την τήρηση των υγειονομικών μέτρων».

Δεν έχουν δικαίωμα να καταστρατηγούν το Σύνταγμα

Ωστόσο, όπως επισημαίνει «αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης και η ΕΛ.ΑΣ έχουν δικαίωμα να καταστρατηγούν το Σύνταγμα, δήθεν για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Εξάλλου, αν ήθελαν να τηρήσουν το νόμο και να επιβάλλουν πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων προστασίας, ας πήγαιναν την περασμένη Κυριακή στην Πάρνηθα να δουν τον κ. Μητσοτάκη».

«Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την πορεία της πανδημίας δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από ακροδεξιούς και αντιδημοκρατικούς αντιπερισπασμούς», καταλήγει.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Εν όψει της σημερινής επετείου, ο τ. πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης «καταθέτει» την οδύνη του, τόσο του ιδίου όσο και όλου του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, για τον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου. «Μνήμες, από το μέλλον που ζήσαμε και ζούμε στις αλλεπάλληλες κρίσεις από τότε, οι μαζικές νεολαιίστικες διαμαρτυρίες για να καταδικαστούν οι πρακτικές του αυταρχισμού και της καταστολής που είναι και σήμερα παρούσες. Το ερώτημα τέθηκε τότε αλλά η απάντηση εκκρεμεί μέσα στον πυκνό ιστορικό χρόνο των ημερών μας σε όλες τις κοινωνίες του κόσμου μας», τονίζει ο τέως πρόεδρος της Βουλής.

«Με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ένα βαθιά αντιδημοκρατικό θεσμικό ατόπημα, απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων στις 6 Δεκεμβρίου, σε ολόκληρη τη χώρα! Προτάσσοντας ένα υγειονομικό κριτήριο, λαμβάνει μια καθαρά πολιτική απόφαση ιδεολογικού χαρακτήρα, ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θέλοντας να επιβάλει τη δική της άποψη για το αν πρέπει και πως, να θυμόμαστε εκείνη την μέρα.

Είναι φανερό ότι η πανδημία χρησιμοποιείται και πάλι, είτε για να προκαλέσει ακραία πάθη μέσω αυτών των απαγορεύσεων, ώστε να μεταθέσει την προσοχή από τα σοβαρά προβλήματα διαχείρισης της πανδημίας, είτε για να δηλώσει την «κυριαρχία» της στη τρέχουσα πολιτική συγκυρία», σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης. Στον Π. Σκουρλέτη ανήκει και η φράση με την οποία ξεκινά παραπάνω αυτό το δημοσίευμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments