Ελλάδα

Μόσιαλος κορωνοϊός: Η προειδοποίηση του καθηγητή για το άνοιγμα μετά το lockdown – Τι είπε για το εμβόλιο

Μόσιαλος κορωνοϊός: Η προειδοποίηση του καθηγητή για το άνοιγμα μετά το lockdown – Τι είπε για το εμβόλιο
Μόσιαλος κορωνοϊός: Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE μίλησε για το πώς πρέπει να γίνει το σταδιακό άνοιγμα μετά το lockdown.

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο Ηλίας Μόσιαλος, ενώ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με τα εμβόλια απέναντι στον ιό. «Το άνοιγμα της οικονομίας πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, δεδομένου ότι η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα«, σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ3, «Κάθε Μέρα Ελλάδα».

Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του αυτή τη στιγμή, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. «Εάν ανοίξουν τα πάντα ταυτόχρονα, δεν θα μπορέσουμε να ανακόψουμε το κύμα της πανδημίας, καθώς αν και έχει σταθεροποιηθεί κάπως ο αριθμός των κρουσμάτων, δεν έχει μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ αλλά και ο αριθμός των θανάτων», δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα.

Με τους εμβολιασμούς που αρχίζουν στις αρχές του 2021 στην Ελλάδα, θα δούμε κάποια βελτίωση στην πορεία της επιδημίας, ανέφερε ακόμα οκαθηγητής Πολιτικής της Υγείας, και η κανονικότητα στις ζωές μας θα επανέλθει σταδιακά.

Επισήμανε ότι δεν θα εμβολιαστούν τα παιδιά, διότι, αφενός, δεν έχουν μπει στις κλινικές δοκιμές, αφετέρου αντέχουν στη νόσο, με την θνητότητα στα κάτω των 10 ετών να προσεγγίζει το 0, ενώ είναι ελάχιστη για τα παιδιά, ηλικίας 10-18 ετών.

Δεν υπήρξαν σημαντικές παρενέργειες από τα εμβόλια των Pfizer και Moderna

Το εμβόλιο, τόνισε, δεν θα χορηγηθεί ούτε στις εγκύους, διότι επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία από κλινικές δοκιμές. Για την ασφάλεια των εμβολίων, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι, μέχρι να έρθουν στην Ελλάδα, θα έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία από τους μαζικούς εμβολιασμούς που αρχίζουν τώρα στη Βρετανία, ενώ, σε ό, τι αφορά τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, ήδη τα έχουν λάβει πάνω από 40.000 εθελοντές και δεν υπήρξαν σημαντικές παρενέργειες, οπότε δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μόσιαλος είχε κάνει και ανάρτηση στο Facebook για τα εμβόλια και τις εγκύους. «Δεδομένου πως δεν έχουν διεξαχθεί συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές εμβολίου Covid-19 σε έγκυες γυναίκες, δεν υπάρχει ούτε επιστημονική γνώση αλλά ούτε και απόδειξη κινδύνου του εμβολίου στην εγκυμοσύνη», είχε αναφέρει. Θυμηθείτε την ανάρτησή του εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments