Ελλάδα

Θάνατος νοσηλεύτριας στην Καβάλα: «Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα» λέει συνάδελφός της

Θάνατος νοσηλεύτριας στην Καβάλα: «Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα» λέει συνάδελφός της
Θάνατος νοσηλεύτριας στην Καβάλα: Συγκίνηση για την 62χρονη που έφυγε από τη ζωή έχοντας χάσει τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Για την 62χρονη νοσηλεύτρια που εξέπνευσε εξαιτίας της Covid-19 μίλησε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι «τραγικές οι συνθήκες νοσηλείας όσων νοσούν». Τι τόνισε για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή.

«Χάσαμε μέσα σε δύο 24ωρα δύο συναδέλφους. Έναν διοικητικό υπάλληλο, πρώην νοσηλευτή, και χθες χάσαμε τη συνάδελφό μας νοσηλεύτρια. Κανείς δεν ξέρει που είχε κολλήσει η γυναίκα. Ήταν κάτοικος Δράμας, είναι υψηλό εκεί το ιικό φορτίο. Αλλά κανείς δεν ξέρει», είπε η κ. Πετράκη στο Mega.

«Η συνάδελφος νοσηλευόταν αρκετές ημέρες, και σχεδόν 20 μέρες σε ΜΕΘ. Πάλεψε γενναία, δυστυχώς όμως υπέκυψε. Υποκείμενα νοσήματα που να δικαιολογούν αυτή την εξέλιξη, θα έλεγα πως δεν είχε. Αν είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα, θα είχε πάρει και άδεια ειδικού σκοπού και δεν θα δούλευε. Ο συνάδερφος που κατέληξε πριν δύο 24ωρα ήταν 52 ετών», συνέχισε η ίδια. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «όταν χάνεται ένας άνθρωπος μέσα από ένα σπίτι υπάρχει μια οικογένεια από πίσω που θρηνεί. Επίσης είναι τραγικές οι συνθήκες νοσηλείας. Η μοναξιά είναι απίστευτη, δεν μπορεί κανείς να τους επισκεφτεί. Βλέπουν μόνο νοσηλευτές ντυμένους σαν αστροναύτες».

«Μπορώ να πω ότι από όσα βλέπω σε ένα μεγάλο ποσοστό τηρούνται τα μέτρα. Το τελευταίο διάστημα νοσούν 40 συνάδελφοί μου και άλλη μία συνάδελφός μου δίνει μάχη στη ΜΕΘ», κατέληξε η πρόεδρος.

Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ για τη νοσηλεύτρια:

«Χάνουν τα λόγια το νόημα τους πια με όσα τραγικά μας συμβαίνουν. Θρηνούμε συνεχώς συναδέλφους που χάνονται» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, και συνεχίζει: «Άλλη μία συνάδελφος από το νοσοκομείο Καβάλας νοσηλεύτρια 62 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή από κορωνοϊο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργαζόταν. Δούλευε στη μαιευτική κλινική. Στο χώρο που γεννιούνται ζωές, έχασε τη δική της. Διέμενε στη Δράμα μια πολύ επιβαρυμένη περιοχή. Πρόσφατα απέκτησε εγγονάκι και δεν το χάρηκε. Μετράμε πολλές απώλειες. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Συλλυπητήρια και υποσχόμαστε ότι δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα νικήσουμε τον ιό. Αρκεί να βοηθηθούμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments