Οικονομία

Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα
Συντάξεις: Πότε θα γίνει η καταβολή των χρημάτων ανά ταμείο.

Λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι συντάξεις Ιανουαρίου θα καταβληθούν νωρίτερα. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση οι κύριες και επικουρικές συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2021 που προέρχονται:

  • από τους τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ , τ. ΕΤΑΑ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα.
  • από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9 θα καταβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη.
  • από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8 θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη. Έτσι υπάρχουν αλλαγές στις ημερομηνίες των συντάξεων Ιανουαρίου και η καταβολή διαμορφώνεται ως εξής:
  • Το ΙΚΑ θα κατέβαλε τις συντάξεις Ιανουαρίου 2021 την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9) και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Μαζί με την καταβολή των κύριων συντάξεων θα καταβληθούν και οι επικουρικές καθώς το υπουργείο Εργασίας έχει αποφασίσει η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.

Ποιοι θα λάβουν το Δώρο Χριστουγέννων;

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί κανονικά σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Πόσα θα πάρουν οι εργαζόμενοι;

Προχωρώντας σε περαιτέρω διευκρινίσεις, ο αρμόδιος υπουργός τονίζει ότι, αναγνωρίζοντας και το βάρος που σηκώνουν, οι επιχειρήσεις θα αναλάβουν να καταβάλουν το τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων για το διάστημα εκείνο κατά το οποίο οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά και στο ύψος του πραγματικού μισθού που κατέβαλαν.

Πότε θα βάλει τα χρήματα το υπουργείο Εργασίας;

«Από την άλλη, το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει από τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στους επτά από τους οκτώ μήνες, από Μάιο έως και Νοέμβριο, και σε αντιστοιχία με το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ και 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο, καθώς στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ διαθέτουμε με ακρίβεια τα στοιχεία για τους επτά αυτούς μήνες (Μάιος έως Νοέμβριος) και για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους». svg%3E

Γιατί τμήμα του Δώρου θα καταβληθεί μέσα στον Ιανουάριο;

Αυτό υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι το τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων που αφορά μόνο έναν από τους οκτώ μήνες, τον μήνα Δεκέμβριο, θα καταβληθεί με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον Ιανουάριο και «η επιδίωξή μας είναι από τις 12 Ιανουαρίου».

Ποιες επιχειρήσεις θα πληρώσουν κανονικά το Δώρο εμπρόθεσμα;

Διευκρινίζει δε ότι επιχειρήσεις οι οποίες λειτούργησαν κανονικά όλο αυτό το διάστημα χωρίς αναστολές συμβάσεων εργασίας θα πληρώσουν κανονικά το Δώρο Χριστουγέννων εμπρόθεσμα, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Η υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες και παραδείγματα αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα από το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments