Ελλάδα

Γεννηματάς κορωνοϊός: Μεγάλη διασπορά στην παθολογική κλινική

Γεννηματάς κορωνοϊός: Μεγάλη διασπορά στην παθολογική κλινική
Γεννηματάς κορωνοϊός: Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και των εργαζομένων στο νοσοκομείο, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διασποράς στην μία από τις τρεις παθολογικές κλινικές. Η δεύτερη έχει μετατραπεί σε κλινική Covid, και έτσι η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο από μία.

Μία μόνο παθολογική κλινική έχει απομείνει για την εξυπηρέτηση των πολιτών στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Η δεύτερη αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα διασποράς, ενώ η τρίτη έχει ήδη μετατραπεί σε κλίνη Covid. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, η κλινική με την διασπορά έχει αναστείλει την λειτουργία της. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή ενώ δεν γίνονται αρκετά συχνά τεστ στους υγειονομικούς με αποτέλεσμα η κατάσταση να μην ελέγχεται αποτελεσματικά. Η ΠΟΕΔΗΝ προχωράει σε κινητοποιήσεις την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου διεκδικώντας μεταξύ άλλων να παρθούν αποτελεσματικά μέτρα προστασίας.

Οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

«Στη μία κλινική υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό. Περί τους 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς νόσησαν από κοροναϊό και πάνω από 8 συναδέλφους εκ των οποίων 6 νοσηλευτές και 2 γιατροί. Οι ασθενείς που νόσησαν μεταφέρθηκαν στη κλινική κοροναϊού του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται. Η παθολογική κλινική με τα κρούσματα έκλεισε και το Νοσοκομείο εξυπηρετείτε από μία μόνο κλινική» υπογραμμίζει.

«Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία επειδή δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται. Επίσης πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και αργούν τα αποτελέσματα. Διεκπεραιώνουν την εισαγωγή ασθενών με rapid test που ξεγελάνε. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό» συμπληρώνει. «Επιστρέφουν σε 14 ημέρες στην εργασία θετικοί συνάδελφοι αρκεί να μην εμφανίζουν συμπτώματα» καταλήγει.

Η ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων

Οι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι εν μέσω πανδημίας σε αντίξοες συνθήκες δίνουν και τη ζωή τους για να σώσουν ζωές ασθενών. Έως τώρα έχουμε χάσει 10 συναδέλφους της πρώτης γραμμής και 9 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Χιλιάδες έχουν νοσήσει και εκατοντάδες νοσηλεύτηκαν σε κλινικές κορωνοϊού Νοσοκομείων.

Αποδεκατισμένοι, νυχθημερόν αφού δεν υπάρχουν άδειες, δίνουμε τη μάχη να κερδίσουμε τον υγειονομικό πόλεμο. Οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό και χρηματοδότηση δυσχεραίνουν το έργο μας.

Κινδυνεύει η ζωή μας καθημερινά από τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας από τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ για επιστροφή στην εργασία στις 14 ημέρες συναδέλφων που έχουν νοσήσει με θετικό τεστ, αρκεί τις τρεις τελευταίες ημέρες να μην εμφανίζουν συμπτώματα, την μη πραγματοποίηση τακτικών προληπτικών τεστ στο προσωπικό, την μη υποβολή σε μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό όλων των ασθενών που εισάγονται στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Πέραν λοιπόν της καθολικής αναγνώρισης του έργου μας, ζητάμε έμπρακτα η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταβάλλει Δώρο Χριστουγέννων σε όλους, να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους, να οργανωθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας χωρίς αστερίσκους, να μονιμοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι που τώρα πολεμάνε τον κορωνοϊό.

Οι Προνοιακοί υπάλληλοι βρίσκονται όπως και οι Υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή με αρκετά κρούσματα κορωνοϊού σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους και ένα θάνατο συναδέλφου.

Να μην εξαιρεθεί κανείς Υγειονομικός και Προνοιακός υπάλληλος του Δώρου Χριστουγέννων στους Φορείς του Υπουργείου Υγείας και του Εργασίας που παρέχουν περίθαλψη.

Την ΠΕΜΠΤΗ 10 Δεκεμβρίου 2020 Ημέρα Δράσης των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων 8πμ – 10πμ Συγκέντρωση στις πύλες των Νοσοκομείων. 12 το μεσημέρι Συγκέντρωση Συνδικαλιστικών Στελεχών έξω από το Υπουργείο Υγείας. Διεκδικούμε:

  • Δώρο Χριστουγέννων
  •  Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Ισχυρή Δημόσια Υγεία
  •  Μονιμοποίηση εκτάκτων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments