Ελλάδα

Μανώλης Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Δεν βλέπουμε αναμενόμενη βελτίωση – Άνοιγμα πιο αργά αλλά οριζόντιο

Μανώλης Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Δεν βλέπουμε αναμενόμενη βελτίωση – Άνοιγμα πιο αργά αλλά οριζόντιο
Μανώλης Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Ο καθηγητής υποστήριξε ότι οι αριθμοί τον κρουσμάτων δεν είναι αυτοί που θα περίμεναν οι ειδικοί.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει βελτίωση, αυτή η βελτίωση όμως για μένα είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που περιμέναμε, δήλωσε μιλώντας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στη χώρα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενέβης. Ο καθηγητής εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από χίλια κρούσματα  και πρόσθεσε ότι μια εβδομάδα μετά από αυτό μπορούμε να ανοίξουμε την αγορά και μάλιστα μπορούμε να ανοίξουμε ακόμη και την εστίαση γιατί αυτό θα μειώσει τον συνωστισμό καθώς η εστίαση θα βοηθήσει να μην συνωστίζεται ο κόσμος στα καταστήματα.

«Υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να ανοίξου με, ό, τι μπορούμε να ανοίξουμε, όχι όλα μαζί. Εμπόριο, εστίαση, ο κόσμος θα διοχετευθεί εκεί μειώνοντας τον συνωστισμό»  είπε και επεσήμανε σε κάθε περίπτωση πως «Είναι επικίνδυνο το άνοιγμα ενέχει ένα ρίσκο. Μέχρι την άλλη εβδομάδα πιστεύω θα μπούμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρέπει να παραμείνει στο sms για τις μετακινήσεις

Ο καθηγητής Γενετικής είπε ακόμα: «Το sms πρέπει να μείνει. Να μην κάθεται κάποιος για 10 ώρες εκτός σπιτιού. Είναι δύσκολο όμως. Είναι μια δύσκολη εξίσωση και δεν ξέρουμε πόσο θα κρατηθεί έτσι ο ρυθμός της μείωσης των κρουσμάτων. Εγώ θα άνοιγα με sms την αγορά κοντά στα Χριστούγεννα με τα πάντα ανοικτά. Είμαι ωστόσο υπέρ της νυχτερινής απαγόρευσης για να μην κυκλοφορεί κανένας». Και εξήγησε: «Αν ανοίξει η κυβέρνηση σε μια εβδομάδα υπάρχει ρίσκο να ζήσουμε μεγαλύτερο κύμα. Εκεί, υπάρχει ένας φόβος».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κος Δερμιτζάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως υφίσταται ζήτημα όταν έχεις κάνει το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να μην κάνεις εξαιτίας αυτού και το εμβόλιο για κορωνοϊό. Μάλιστα τόνισε πως σκοπεύει να το κάνει και ο ίδιος. «Είναι λάθος να λένε ότι το εμβόλιο βρέθηκε πιο γρήγορα από άλλα. Η καθυστέρηση που υπήρχε στα άλλα ήταν θέμα γραφειοκρατίας. Ποιος μπορεί να πει σε έναν ασθενή ότι είναι πιο καλό να μην εμβολιαστεί και να μολυνθεί παρά να μην εμβολιαστεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments