Διεθνή

Έκτακτη ανακοίνωση για το εμβόλιο – Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν

Έκτακτη ανακοίνωση για το εμβόλιο – Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν
Εμβόλιο Pfizer: Αλλεργική αντίδραση σε δύο εργαζόμενους του NHS.

Ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει στην Βρετανία σε ευπαθείς ομάδες και στους εργαζόμενους του συστήματος υγείας. Ωστόσο φαίνεται πως δεν μπορούν όλοι να εμβολιαστούν. Δύο υγειονομικοί εργαζόμενοι του NHS ( του βρετανικού ΕΣΥ) που εμβολιάστηκαν την Τρίτη, υπέστησαν αλλεργική αντίδραση. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το NHS στην Αγγλία.  Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, αμφότεροι αναρρώνουν μετά την πρώτη ημέρα του μαζικού εμβολιασμού στη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) έχει δώσει προληπτικές συμβουλές ότι όποιος έχει ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων σε φάρμακα, τρόφιμα ή εμβόλια δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο.

Ο καθηγητής Stephen Powis, εθνικός διευθυντής ιατρικής για το NHS στην Αγγλία, δήλωσε:

«Όπως συμβαίνει με τα νέα εμβόλια, το MHRA έχει συμβουλέψει προληπτικά ότι τα άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν θα πρέπει να λαμβάνουν αυτόν τον εμβολιασμό μετά το περιστατικό με τα δύο άτομα που έκαναν το εμβόλιο και παρουσίασαν αλλεργικές αντιδράσεις. Αμφότεροι, είχαν θέματα με αλλεργία, ωστόσο, η ανάρρωσή τους κρίνεται ικανοποιητική».

Ο καθηγητής Μόσιαλος απαντάει για την ασφάλεια των εμβολίων

Ο καθηγητής αναφέρθηκε σε ειδήσεις που ανέφεραν ότι εθελοντές δοκιμής του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech  έχασαν τη ζωή τους και είναι κατηγορηματικός ότι πρέπει να κοιτάμε την επιστήμη και όχι τις προκαταλήψεις, ξεκαθαρίζοντας ότι οι θάνατοι δεν οφείλονταν στο εμβόλιο.

«Σημερινά δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech προκάλεσε 2 θανάτους εθελοντών. Αυτό βέβαια δεν ισχύει με βάση τις ανακοινώσεις του FDA που πιστοποίησε πως οι 2 θάνατοι δεν έχουν σχέση με το εμβόλιο. Ο FDA όμως ανακοίνωσε ότι 4 εθελοντές που ήταν στην ομάδα που έλαβαν το εικονικό φάρμακο πέθαναν επίσης κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Κανένας από αυτούς τους 6 θανάτους δεν αξιολογήθηκε από τους ερευνητές ως σχετιζόμενος με το εμβόλιο υπό μελέτη, όπως αναφέρεται στην έκθεση που περιλαμβάνει τα δεδομένα των περίπου 38.000 συμμετεχόντων στην κλινική δοκιμή φάσης ΙΙΙ. Αν ήθελε κάποιος να το παίξει έξυπνος θα μπορούσε να βγάλει ένα τίτλο, πως 4 άτομα που δεν πήραν το εμβόλιο πέθαναν στις κλινικές δοκιμές των Pfizer/ BioNTech, άρα καλύτερα να κάνουμε το εμβόλιο. Στην ουσία όμως -όσον αφορά τους θανάτους- δεν υπάρχει καμία στατιστική διαφορά στη ομάδα που έλαβε το εμβόλιο σε σύγκριση με την ομάδα που δεν έλαβε το εμβόλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments