Διεθνή

Κορωνοϊός Καναδάς: Εγκρίθηκε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech

Κορωνοϊός Καναδάς: Εγκρίθηκε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech
Κορωνοϊός Καναδάς: Σύμφωνα με τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, 249.000 δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες πριν το τέλος της χρονιάς και θα διανεμηθούν αρχικά στα γηροκομεία και το υγειονομικό προσωπικό. 

H ρυθμιστή αρχή υγείας του Καναδά ενέκρινε σήμερα, Τετάρτη, το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του νέου κορωνοϊού, όπως δημοσίευσε στον στον ιστότοπό της η Health Canada.

Ο Καναδάς πρόκειται να λάβει έως και 249.000 δόσεις του εμβολίου μέσα στον Δεκέμβριο και τέσσερα εκατομμύρια δόσεις έως τον Μάρτιο του 2021. Η καναδική κυβέρνηση αγόρασε 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο απαιτεί από τους πολίτες να λάβουν δύο δόσεις ο καθένας, ενώ έχει την επιλογή να αγοράσει επιπλέον 56 εκατομμύρια δόσεις. Η Health Canada εξετάζει τρεις ακόμα υποψήφιες φαρμακοβιομηχανίες που βρίσκονται στη μάχη κατά της Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της Moderna.

Η κυβέρνηση του Καναδά δήλωσε αναφορικά με τον εμβολιασμό ότι αρχικά θα υπάρξουν 14 κέντρα σε μεγάλες πόλεις της χώρας, τουλάχιστον ένα σε κάθε επαρχία και δύο σε κάθε μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες επαρχίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments