Ελλάδα

Νέες ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Νέες ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει το 21:00 - 05:00. Τι εξετάζει η κυβέρνηση.

Προβληματισμό προκαλούν σε κυβερνητικό επιτελείο και λοιμωξιολόγους τα υψηλά νούμερα κρουσμάτων και διασωληνωμένων παρότι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown για 5 εβδομάδες. Την ίδια ώρα, φουντώνουν οι συζητήσεις για το άνοιγμα της οικονομίας και τη σταδιακή άρση των μέτρων, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως αν υπάρξει χαλάρωση θα αυξηθεί η κινητικότητα των πολιτών ενώ ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους θα διευκολύνει τη διασπορά της νόσου.

Γι’ αυτό λοιπόν, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Θα υπάρξει άραγε χαλάρωση ενόψει των εορτών;

Όπως φαίνεται το σενάριο της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά δεν θα προχωρήσει. Εκείνο που θα δούμε είναι μια μικρή αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία θα ξεκινήσει με το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει η παύση του 21:00- 05:00, με το νέο ωράριο να είναι είτε το 22:00 – 05:00 είτε το 23:00- 05:00. Σκοπός εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο είναι να ανασάνει η αγορά, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μαγαζιά και η κυκλοφορία στους δρόμους την ώρα του γυρισμού.

“H άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή για να μη ξεφύγει η κατάσταση”

«Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί» ξεκαθάρισε, μιλώντας στον Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία. Για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή. «Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα» τόνισε.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε 3ο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά» τόνισε.  Εξήγησε ότι αρκετές εβδομάδες μείναμε σε καθεστώς lockdown θα παραμείνουμε έως τις 7 του μήνα στις βασικές μας δραστηριότητες. «Είναι αχτίδα αισιοδοξίας το εμβόλιο ας φροντίσουμε αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα» σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments