Ελλάδα

Τσακρής κορωνοϊός: Προσεκτικό άνοιγμα με μικρά βήματα θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι

Τσακρής κορωνοϊός: Προσεκτικό άνοιγμα με μικρά βήματα θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι
Τσακρής κορωνοϊός: Ο καθηγητής Μικροβιολογίας μίλησε για το πώς βλέπουν οι λοιμωξιολόγοι το σταδιακό άνοιγμα στις μέρες των γιορτών. Επισήμανε και πάλι την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ σε δηλώσεις του επισήμανε ότι οι λοιμωξιολόγοι θα προτείνουν στην κυβέρνηση να γίνουν μικρά και προσεκτικά βήματα στο άνοιγμα της αγοράς τις μέρες των γιορτών. Για άλλη μια φορά τόνισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται αφόρητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής όταν μίλησε, σήμερα Πέμπτη στον ΣΚΑΪ 100,3, για μικρά και προσεκτικά βήματα αναφέρθηκε, για παράδειγμα, στο άνοιγμα κομμωτηρίων ή των βιβλιοπωλείων, για να εκτονωθεί και λίγο ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει.

Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στις νοσηλευτικές μονάδες, που φτάνει στο 90% στη Βόρεια Ελλάδα και το 80% στην Αττική, και αυτό φρενάρει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το άνοιγμα. Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή όλες οι χώρες της Ευρώπης κρατάνε τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να αντέξει το σύστημα Υγείας σε κάθε μια από αυτές.

Ο καθηγητής τόνισε ότι το ζητούμενο σε αυτή την φάση είναι να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας, και ανέφερε ότι υπάρχει επιβράδυνση της επιδημίας στη χώρα.

Η συνέντευξη του καθηγητή

Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση

«Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί» ξεκαθάρισε, μιλώντας στον Alpha, ο Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία.

Για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. «Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε 3ο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά» τόνισε. «Είναι αχτίδα αισιοδοξίας το εμβόλιο ας φροντίσουμε αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments