Οικονομία

Speen ebike: Ηλεκτρικά ποδήλατα made in Greece – Το όνειρο τριών μηχανικών που ρίσκαραν και κέρδισαν

Speen ebike: Ηλεκτρικά ποδήλατα made in Greece – Το όνειρο τριών μηχανικών που ρίσκαραν και κέρδισαν
Speen ebike: Ιδρύθηκε στα μέσα του 2017 με έδρα την Αθήνα και η ομάδα αποτελείται  από  τον Νικόλα Χαραλάμπους, τον Σπύρο Κίτο και τον Ιάκωβο Δημητρίου.
Speen ebike: Ιδρύθηκε στα μέσα του 2017 με έδρα την Αθήνα και η ομάδα αποτελείται  από  τον Νικόλα Χαραλάμπους, τον Σπύρο Κίτο και τον Ιάκωβο Δημητρίου.

Lockdown έχουμε, μήνυμα για σωματική άσκηση στέλνουμε, online παραγγελίες κάνουμε. Κάπως έτσι κυλάει η καθημερινότητα στην καραντίνα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα να γίνονται όλο και πιο απαραίτητα στις μετακινήσεις μας. Πρόκειται για μια αναμενομένη εξέλιξη καθώς η χρήση ενός e-bike  στους προβληματικούς δρόμους των ελληνικών πόλεων αποτελεί δίχως άλλο μια εναλλακτική λύση μετακίνησης.

Και ενώ πολλοί μπορεί να βλέπουν το lockdown σαν περίοδο στασιμότητας, μια κατασκευάστρια εταιρεία από τη Θέρμη της Θεσσαλονίκης άδραξε την ευκαιρία. «Η χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές καθώς λύνει το μεγάλο πρόβλημα της μετακίνησης στα αστικά κέντρα. Εύκολη και γρήγορη μετακίνηση δίχως την ανάγκη χρήσης άδειας οδήγησης, με ελάχιστο κόστος χρήσης καθώς περιορίζεται μόνο στη φόρτιση της μπαταρίας, χωρίς τέλη κυκλοφορίας και λοιπά έξοδα αλλά και ελάχιστα έξοδα συντήρησης, είναι τα άμεσα πλεονεκτήματα της καθημερινής χρήσης ηλεκτρικού ποδηλάτου».

«Είμαστε μια ομάδα αναβατών ποδηλάτων που εδρεύει στην Αθήνα και τόλμησαν να ονειρευτούν μια ασφαλή, προσβάσιμη και βιώσιμη ποδηλασία στα αστικά κέντρα της χώρας που είναι γεμάτα από την κυκλοφορία οχημάτων», αναφέρεται στο site της Speen Bikes. Πρόκειται για το ενθαρρυντικό παράδειγμα μιας εταιρείας νέων ανθρώπων με την επωνυμία «Speen». Έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς δεν έχουμε μόνο ελληνικές εταιρείες που φτιάχνουν e-bikes αλλά και ελληνικές εταιρείες που έχουν καταφέρει να αναπτύξουν καινοτόμους μηχανισμούς μετατροπής συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών.

Αυτό σημαίνει πως ελληνικά χέρια και ελληνικά μυαλά συνεργάζονται για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο made in Greece αφού αναδείχθηκε πρωταγωνιστής της ζήτησης, από τις πρώτες κιόλας ώρες που «άνοιξε» η πλατφόρμα Κινούμαι Ηλεκτρικά, του προγράμματος επιδότησης της ηλεκτροκίνησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου γίνεται λόγος για «ποσοστό που αγγίζει το 80%» της συνολικής ζήτησης των ενδιαφερομένων για ποδήλατα, δίτροχα και αυτοκίνητα.

«Τα ηλεκτρικά ποδήλατα Ballistic προσφέρουν την πιο αξιόπιστη λύση καθώς συνδυάζουν μέγιστη ποιότητα σε προσιτή τιμή. Τα ποδήλατα είναι επανδρωμένα με το πιο ελαφρύ και ευέλικτο σύστημα υποβοήθησης της αγοράς, κατασκευασμένο από την ελληνική εταιρεία Speen παρέχοντας άμεσο service και λύσεις σε κάθε ανάγκη. Η Ballistic έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει την ηλεκτρική υποβοήθηση στο μεγαλύτερο μέρος των ποδηλάτων της αλλά και να προσαρμόσει (κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις) το e-kit της Speen και στο δικό σας».

Η συνεργασία της Speen με την Κυκλοποδηλατική ΑΒΕΕ δεν είναι και η μοναδική για εκείνη στον ελληνικό χώρο, σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα», καθώς η e-bike version των ιδιαίτερων ξύλινων ποδηλάτων της Cocο-Mat φέρει την υπογραφή της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Speen ιδρύθηκε στα μέσα του 2017 με έδρα την Αθήνα. Η ομάδα αποτελείται  από  τον Νικόλα Χαραλάμπους, τον Σπύρο Κίτο και τον Ιάκωβο Δημητρίου οι οποίοι αναπτύσσουν καινοτόμους μηχανισμούς μετατροπής συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών.

Η πρώτη σειρά ηλεκτρικών συστημάτων μετατροπής ποδηλάτων της εταιρείας, η Flow Series, είναι παγκοσμίως πρωτοπόρα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Βήματος» σε επίπεδο ενεργειακής πυκνότητας και αναλογίας ισχύος προς βάρος, προσφέροντας τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ εύρους, βάρους και όγκου. Κύριος σκοπός της Speen είναι να παίξει ρόλο – κλειδί στον χώρο των μεταφορών μέσω της συνεχόμενης καινοτομίας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Η Αλεξάνδρα Χολή, partner του Metavallon VC, το fund που έδωσε τη πρώτη χρηματοδότηση των 200 χιλιάδων ευρώ ως μια επένδυση σποράς στη νεανική εταιρεία καινοτομίας, επεσήμανε το εξής: «Η ομάδα της Speen μας εντυπωσίασε από την αρχή με το επιχειρηματικό της πνεύμα, την πρωτοβουλία, την ήρεμη ταπεινή δύναμή της, τη γνώση για την αγορά της, την αγάπη για το προϊόν της, το όραμά της! Και η θέση της πλέον είναι μοναδική, να ξεχωρίζει τεχνολογικά στην παγκόσμια αγορά της προσωπικής ηλεκτροκίνησης που αυτή τη στιγμή μάλιστα εκτοξεύεται».

Και αξίζει να αναφέρουμε πως οι τρεις αυτοί μηχανικοί μόλις παρέλαβαν το πτυχίο τους στην Πάτρα, ξεκίνησαν τον σχεδιασμό ενώ προχώρησαν σε σύσταση εταιρείας, παίρνοντας το ρίσκο να προχωρήσουν χωρίς αρχική χρηματοδότηση και χωρίς υποστήριξη… Και τα κατάφεραν αφού στάθηκαν στα πόδια τους, με τη Speen να κερδίζει το δύσκολο στοίχημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments