Ελλάδα

Ένα ολόκληρο χωριό κόλλησε κορωνοϊό – Τι συνέβη

Ένα ολόκληρο χωριό κόλλησε κορωνοϊό – Τι συνέβη
Ραπτόπουλο κορωνοϊός: Η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο ορεινό χωριό των Αγράφων.

Ένα ολόκληρο χωριό, το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, κόλλησε κορωνοϊό, με τους αρμόδιους να σπεύδουν αμέσως στη λήψη μέτρων προκειμένου να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των μολύνσεων.

Όπως είναι φυσικό, αγωνία επικρατεί στο εν λόγω ελληνικό χωριό με τις αρχές να αναζητούν το κρούσμα μηδέν την ώρα που έχει αποκλειστεί η πρόσβαση στο ορεινό χωριό των Αγράφων, όπως είχε γίνει και την περασμένη άνοιξη σε άλλες περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μεγάλη διασπορά του ιού ξεκίνησε από ένα γλέντι μα οι δημοτικές Αρχές διαψεύδουν αυτόν τον ισχυρισμό. Παράλληλα, οι κάτοικοι της κοινότητας παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουμε έναν καταγεγραμμένο νεκρό και δεκάδες κρούσματα ενώ υπάρχουν και άτομα του χωριού που βρίσκονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ.

Το χωριό βρίσκεται σε καθεστώς σκληρότερου lockdown, εν μέσω της καραντίνας σε όλη τη χώρα, με τα σκληρότερα μέτρα να ισχύουν έως και τις 15 Δεκεμβρίου. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολή και η ανησυχία πολύ μεγάλη. Και εγώ είμαι ένα από τα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο newsbomb ο πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ραπτοπούλου Λάμπρος Παπαδήμος.

Σύμφωνα με τον ίδιο κανείς δεν κατάλαβε πώς ξέφυγε η κατάσταση. «Μάλλον εφησυχάσαμε που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαμε κρούσμα και το καλοκαίρι που ήρθαν πολλοί Αθηναίοι». Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο ο οποίος όπως έκανε γνωστό, ότι έχει πυρετό, όλοι οι άνθρωποι είναι πλέον κλεισμένοι στις οικίες τους την ώρα που κρούσματα βρέθηκαν και στο διπλανό χωρίο, Ιτέα Αγράφων.

Πάντως, κατόπιν ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά του Δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπιστήκαν θετικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτός του συγκεκριμένου χωριού. Έτσι, συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments