Ελλάδα

Κομμωτήρια: Ανοίγουν ξανά από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Κομμωτήρια: Ανοίγουν ξανά από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου
Κομμωτήρια: Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίες και οι κανόνες τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κουρείων από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου ανακοίνωσε και επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Η υπηρεσία θα παρέχεται μόνο με τηλεφωνικά ραντεβού και η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για προσωπικό και πελάτες.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα που θα ισχύουν:

  • Στα κομμωτήρια, στα έως 100 τ.μ. θα επιτρέπονται έως 4 θέσεις εργασίας με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα η μία θέση εργασίας από την άλλη. Άνω των 100 τ.μ. θα είναι ένα άτομο ανά 15 τ.μ.
  • Η υπηρεσία θα παρέχεται μόνο με τηλεφωνικά ραντεβού.
  • Θα απαγορεύεται η αναμονή σε χώρο κοινόχρηστο εντός του κομμωτηρίου, περιμένοντας ο ένας να αντικαταστήσει τη θέση του άλλου, ακριβώς για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  • Όλοι θα πηγαίνουν μόνο με συγκεκριμένο ραντεβού που θα αποδεικνύεται με SMS, έτσι ώστε να μη γίνει κατάχρηση του μέτρου. Το SMS που θα στέλνουν θα είναι το 2.
  • Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για προσωπικό και πελάτες.
  • Το ωράριο λειτουργίας θα είναι προαιρετικό από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Επίσης, προαιρετική είναι η λειτουργία της Κυριακές 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου.

Επίσης ανακοινώθηκαν:

  • Η διατήρηση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια. Δεδομένου ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, κατ’ εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away).
  • Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, επίσης με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.
  • Το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς, ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων μόνο. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Για τον εορτασμό των Θεοφανείων δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.
  • Η διατήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων κατά τις ώρες από τις 10:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Δείτε αναλυτικά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments