Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: Κοντά στα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα του ιού

Ινδία κορωνοϊός: Κοντά στα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα του ιού
Ινδία κορωνοϊός: Οι θάνατοι ασθενών με τη νόσο COVID-19 αυξήθηκαν κατά 414 μέσα σε μια ημέρα.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 29.398 κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, καθώς τουλάχιστον με βάση τα επίσημα δεδομένα συνεχίζεται η τάση επιβράδυνσης της εξάπλωσης του νέου ιού των τελευταίων εβδομάδων.

Επιπλέον, οι θάνατοι ασθενών με τη νόσο COVID-19 αυξήθηκαν κατά 414, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 142.186 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Είναι ο τρίτος βαρύτερος παγκοσμίως, πίσω μόνο από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.

Μέχρι στιγμής, στην Ινδία έχουν καταγραφεί 9,8 εκατομμύρια μολύνσεις από τον φονικό ιό, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός στον πλανήτη αν και αξίζει να αναφέρουμε πως έχουν μειωθεί αισθητά από τον Σεπτέμβριο, όταν η καμπύλη τους είχε φθάσει στην κορυφή τους.

Εκατοντάδες άνθρωποι σε νοσοκομεία στην Ινδία από άγνωστη ασθένεια

Από την άλλη, πέρα από τον κορωνοϊό, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 400 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στη νότια Ινδία λόγω μιας άγνωστης λοίμωξης που έχει προκαλέσει σε πολλούς απώλεια των αισθήσεων, έχοντας παρουσιάσει σπασμούς και ναυτία, όπως έγινε γνωστό από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, στη νότια Ινδία, ανέφεραν πως περισσότεροι από 200 άνθρωποι πήραν εξιτήριο το Σαββατοκύριακο και πως έπειτα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της νόσου Covid-19. Επιπλέον ορολογικές εξετάσεις διεξάγονται.

«Τα αίτια της έξαρσης δεν είναι ακόμη γνωστά», επεσήμανε η τοπική κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση, προσθέτοντας πως άνθρωποι κάθε ηλικίας φαίνεται πως είναι επιρρεπείς στη μόλυνση.

«Τα παιδιά, σύμφωνα με αναφορές, υποφέρουν από ζαλάδα, λιποθυμικά επεισόδια, πονοκέφαλο και εμετό», σημείωσε το υπουργείο, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα από πόρτα σε πόρτα.

Πρώτο θύμα ένας 45χρονος

Να αναφέρουμε πως το υπουργείο Υγείας στο Άντρα Πραντές ενημερώθηκε για το πρώτο περιστατικό το Σαββατοκύριακο, μετά τον θάνατο ενός 45χρονου, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε η Γκίτα Πρασαντίνι, διευθύντρια δημόσιας υγείας του κρατιδίου.

«Πήραμε δείγματα αίματος από τους ασθενείς για ορολογική εξέταση και βακτηριακή εξέταση προκειμένου να αποκλείσουμε οποιουδήποτε τύπου μηνιγγίτιδα», σχολίασε στο Reuters η Πρασαντίνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments