Οικονομία

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινά σήμερα η καταβολή του στους δικαιούχους

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινά σήμερα η καταβολή του στους δικαιούχους
Επίδομα 800 ευρώ: Το συνολικό ποσό, που θα καταβληθεί, ανέρχεται σε 251,668 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 445.365 δικαιούχους.

Από απόψε το βράδυ θα ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής του επιδόματος των 800 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο. Το συνολικό ποσό, που θα καταβληθεί, ανέρχεται σε 251,668 εκατ. ευρώ και αφορά 445.365 δικαιούχους.

Με την καταβολή αυτή ολοκληρώνονται οι πληρωμές μηνός Νοεμβρίου των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή, λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας Αρχής, καθώς και των πληττόμενων, εξαιτίας της πανδημίας.

Το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου ανέρχεται σε 439,975 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 674.871 εργαζόμενους. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, με τις παραπάνω πληρωμές συμπεριλαμβάνονται και 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις).

Επίσης, 23.866 εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και καλούνται να προβούν -όσοι φυσικά δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού- σε υποβολή δήλωσης στο Πληροφοριακά Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο παραμένει ανοιχτό, για να δέχεται δηλώσεις, ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.

Τέλος, επανεξετάζεται το καθεστώς 9.602 εργαζομένων που εμφανίζονται στο σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, προκειμένου να ελεγχθεί, εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης.

«Οφείλω να ευχαριστήσω το στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου Εργασίας και του Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ”, που όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να καλυφθεί με συνέπεια και ταχύτητα κάθε εργαζόμενος και επιχείρηση. Επίσης, να ευχαριστήσω το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος μαζί με τους χιλιάδες οικονομολόγους-λογιστές για την πολύτιμη συνεργασία και τη συμβολή τους σε αυτή την εθνική προσπάθεια» έχει πει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας ότι:

«Η κυβέρνησή μας αποδεικνύει συνεχώς την αποτελεσματική και υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης για την προστασία των ανέργων, των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και το μήνα Νοέμβριο, το καινοτόμο Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” έχει καταβάλει πληρωμές ποσών, ύψους 2.520.005.028,88 ευρώ, σε 3.429.710 δικαιούχους εργαζόμενους και σε 185.605 επιχειρήσεις».

Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων:

Σημειώνεται, ότι το δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί σε τρεις δόσεις για όσους βγήκαν σε αναστολή για μια ή περισσότερες φορές. Συγκεκριμένα οι δυο έως τις 21 Δεκεμβρίου και η τρίτη το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021. Θυμίζουμε ότι μιλάμε για όσους εργαζόμενους βγήκαν σε αναστολή μία ή και περισσότερες φορές το χρονικό διάστημα 1η Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2020. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments