Πολιτική

Χαρδαλιάς σήμερα: «Καμπανάκι» για τη Δυτική Αττική – Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα

Χαρδαλιάς σήμερα: «Καμπανάκι» για τη Δυτική Αττική – Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα
Χαρδαλιάς σήμερα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ζήτησε και πάλι να δείξουμε προσοχή στην τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της

Τον λόγο μετά τους λοιμωξιολόγους πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε αρχικά ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Στη συνέχεια ανακεφαλαίωσε τα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα όσον αφορά το click away, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόνισε ότι δεν πρόκειται να δικαιολογηθεί παραμονή πέρα του 10λέπτου στην ουρά των καταστημάτων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο που ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία και, ξανά, θύμισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Σε σχέση με τις Εκκλησίες τόνισε ότι θα ανοίξουν ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων. Έπειτα, τόνισε ότι από την Κυριακή η απαγορεύση της κυκλοφορίας θα είναι από τις 22:00 έως τις 5 το πρωί. «Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Στη συνέχεια ενημέρωσε για την έκτακτη τηλεσύσκεψη που έγινε νωρίτερα για την κατάσταση στη Δυτική Αττική με την παρουσία και του Σωτήρη Τσιόδρα. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περιοχή των Αχαρνών. 392 είναι τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή και 764 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα μετά την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι οι δραστηριότητες που άνοιξαν μπορεί να ξανακλείσουν αν δεν τηρούνται τα μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η σημερινή (11/12) ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1395 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 122648, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5076 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 34774 (28.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

583 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 169 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 711 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 102 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3472 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1392 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments