Αθλητισμός

Παναθηναϊκός ΠΑΣ Γιάννινα: 2-0

Παναθηναϊκός ΠΑΣ Γιάννινα: 2-0
Παναθηναϊκός ΠΑΣ Γιάννινα: Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν αρκετά... μουδιασμένα το παιχνίδι, δείχνοντας μία σχετική δυσκολία προσαρμογής αλλά τα κατάφεραν.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, στην επιστροφή του στο «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά από 950 μέρες, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, χάρις στα γκολ των Λούκας Βιγιαφάνιες στο 33ο λεπτό (με πέναλτι) και Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα στο 59ο λεπτό.

Πρόκειται για μια νίκη που ανέβασε ακόμα περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα τον Παναθηναϊκό, που «πατάει» γερά πλέον στη ζώνη των πλέι οφ. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν αρκετά «μουδιασμένα» το παιχνίδι, δείχνοντας μια σχετική δυσκολία προσαρμογής στον (άγνωστο για τους περισσότερους) αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λεωφόρου, την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΣ έβγαζαν περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά την κυκλοφορία του Παναθηναϊκού.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές μετά το πρώτο τέταρτο, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία τους με το πλασέ του Μαουρίσιο στο 19ο λεπτό που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 29ο λεπτό από πολύ ωραία συνεργασία των «πράσινων», ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε ωραία σέντρα στον Μακέντα που έπιασε την κεφαλιά, με τον Σάλιακα να ανακόπτει την πορεία της μπάλας με το χέρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με το πόδι στο… γκάζι κι έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 59’ με πολύ ωραίο σκαφτό πλασέ του Αϊτόρ, που έκανε το 2-0 σημειώνοντας το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα του «τριφυλλιού». Μετά το 2-0, οι «πράσινοι» κατέβασαν ταχύτητα κι έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΣ να γίνει απειλητικός, φτάνοντας κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις. Πρώτα με τον Πίρσμαν στο 74ο λεπτό, με τον Διούδη να διώχνει σωτήρια με τα πόδια και τον Σένκεφελντ να πέφτει με αυτοθυσία στο δεύτερο πλασέ του Σιόντη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων είχαν ως εξής:

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, (71’ Σερπέζης) Αλεξανδρόπουλος (46’ Αϊτόρ), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (81’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (71’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (90’ Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάστρο (83’ Δούμτσης), Κάργας (46’ Καρτάλης), Σιόντης, Μπρένερ (60’ Νάουμετς), Ελευθεριάδης, Παμλίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου (ολοκληρώθηκε)

  • 17:15 Στάδιο Αλκαζάρ, ΑΕΛ – ΟΦΗ
  • 19:30 «Απόστολος Νικολαϊδης», Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

  • 15:00 «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία – Ολυμπιακός
  • 17:15 «Γεώργιος Καμάρας», Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ
  • 17:15 Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΝΠΣ Βόλος – Παναιτωλικός
  • 19:30 «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης – ΠΑΟΚ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

  • 19:30 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments