Ελλάδα

Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες για κατασκοπεία

Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες για κατασκοπεία
Ρόδος: Ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο και ο δεύτερος σε Προξενική Αρχή στο νησί της Δωδεκανήσου.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ καθώς συνελήφθησαν δύο άτομα ελληνικής υπηκοότητας στη Ρόδο με την κατηγορία της κατασκοπείας και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Πιο αναλυτικά, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων, για υπόθεση κατασκοπείας (παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. και του Α.Ν. 376/1936 περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία, σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Από τους συλληφθέντες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και ο δεύτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στο νησί της Δωδεκανήσου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο ένας από τους συλληφθέντες που εργαζόταν, ως μάγειρας, στο πλοίο της γραμμής Ρόδος – Καστελόριζο, το καλοκαίρι που η ένταση με την Τουρκία ήταν στο «κόκκινο» και στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί πολεμικά πλοία, όταν το καράβι του περνούσε από την περιοχή, τα έβγαζε φωτογραφίες.

Τις φωτογραφίες αυτές τις έστελνε στον δεύτερο Έλληνα που δούλευε στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο και κατηγορείται και εκείνος.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση των Αρχών

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο. Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Τον Οκτώβριο είχαν συλλάβει Γερμανούς δημοσιογράφους για κατασκοπεία

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πριν από δύο μήνες περίπου, στις 9 Οκτωβρίου, όταν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που βρίσκονταν για ρεπορτάζ στο νησί, φέρονται να τράβηξαν πλάνα από ελληνικά πολεμικά πλοία, χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες άδειες.

Οι δύο δημοσιογράφοι έγιναν αντιληπτοί από τα πληρώματα των πλοίων οι οποίοι ενημέρωσαν την οικεία Λιμενική Αρχή. Μάλιστα, αρνήθηκαν να δώσουν το οπτικό υλικό σε άνδρες του λιμενικού που τους εντόπισαν κι έτσι προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο, όπου παρουσία και στελεχών της ΕΥΠ το υλικό δεσμεύθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments