Διεθνή

Black lives matter: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές στην Νέα Υόρκη

Black lives matter: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές στην Νέα Υόρκη
Black lives matter: Επίθεση σε διαδηλωτές από αυτοκίνητο που επιτάχυνε προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην καρδιά του Μανχάταν, διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση από αυτοκίνητο που επιτάχυνε και έπεσε πάνω σε ομάδα 50 περίπου ατόμων. Η συγκέντρωση του κινήματος Black lives matter πραγματοποιούνταν σε συμπαράσταση σε κρατούμενους μετανάστες που άρχισαν απεργία πείνας. Όπως αναφέρει η αστυνομία της Νέας Υόρκης και τοπικά μέσα ενημέρωσης υπήρξαν τραυματίες, ενώ η αστυνομικές αρχές δηλώνουν πως ερευνούν ακόμα τα αίτια της επίθεσης.

Οι επιθέσεις με αυτοκίνητο σε συγκεντρωμένους έχουν συμβεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ σε διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στην αστυνομική βία και τον ρατσισμό. Αρκετοί από αυτούς που είχαν συλληφθεί δήλωναν οπαδοί του Τραμπ και πρόσκεινταν σε ακροδεξιές ομάδες. Οι διαδηλωτές της Νέας Υόρκης κατηγορούν την αστυνομία ότι δεν προστάτευσε τους συγκεντρωμένους.

Οι πληροφορίες για τραυματίες

Διαδηλωτές που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της αμερικανικής μητρόπολης, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD). Μάρτυρες ανέφεραν τουλάχιστον έξι τραυματίες, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε ότι δεν πιστεύεται να κινδυνεύει η ζωή κάποιου, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Υπό κράτηση η οδηγός

Η γυναίκα που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του οχήματος τύπου σεντάν της BMW τέθηκε υπό κράτηση. Πέντε διαδηλωτές που ερωτήθηκαν σχετικά διαβεβαίωσαν όλοι πως η οδηγός επιτάχυνε και έπεσε πάνω στους διαδηλωτές από πρόθεση.

«Προσπάθησα να σταματήσω το αυτοκίνητο», είπε ο Άνχελ. Η οδηγός «έκοψε ταχύτητα λίγο (…) μετά πάτησε γκάζι. Έκανα βουτιά στο πλάι». «Είδα κόσμο να εκτινάσσεται στον αέρα», είπε ο Τζόι. «Ήταν εντελώς εσκεμμένο» πρόσθεσε.

«Πίστευα πως θα με σκότωνε», είπε ο Μπάντι, ακόμη ένας διαδηλωτής, που επίσης δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του. Στηλίτευσε το ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες, επιτηρώντας την κινητοποίηση, δεν προστάτευσαν τους διαδηλωτές.

Συνθήκες κράτησης μεταναστών

Μολαταύτα, εκπρόσωπος της αστυνομίας εκτίμησε από την πλευρά του ότι είναι «πολύ νωρίς για να ειπωθεί εάν (επρόκειτο για) εσκεμμένη ενέργεια ή ατύχημα». Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες κράτησης εννέα μεταναστών από την ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη μετανάστευση, την ICE, στο Χάκενσακ, στο Νιού Τζέρζι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments