Lifestyle

Το κορίτσι που λέει τον καιρό στην ΕΡΤ είναι μια κατηγορία μόνη της

Το κορίτσι που λέει τον καιρό στην ΕΡΤ είναι μια κατηγορία μόνη της
Από τις πιο όμορφες παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης.

Το απίστευτα εντυπωσιακό παρουσιαστικό της αλλά και οι γνώσεις της είναι οι λόγοι για να καθίσεις να δεις τον καιρό στη δημόσια τηλεόραση. Η Πάττυ Σπηλιωτοπούλου είναι η μετεωρολόγος που την απολαμβάνουμε καθημερινά στην εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις 6” αλλά και στα δελτία των 12:00 και των 15:00.  Με αναλογίες μοντέλου που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στις πασαράλες η Πάττυ ή Παναγιώτα για κάποιους, από μικρή έδειξε μια ιδιαίτερη ανησυχία για το περιβάλλον και τα φυσικά φαινόμενα. Ήθελε πολύ να ασχοληθεί επαγγελματικά με ό,τι είχε να κάνει με τη φύση και έτσι έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, στη Φυσική Περιβάλλοντος, με κατεύθυνση τη Μετεωρολογία.

Η ίδια σε συνέντευξη που είχε δώσει στην espresso είχε πει: “Ο τομέας της επιστήμης του περιβάλλοντος και της μετεωρολογίας παρουσιάζει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο, λόγω των έντονων μεταβολών που παρουσιάζει.

Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής οι οποίες πληθαίνουν συνεχώς και επηρεάζουν όλο και πιο έντονα την καθημερινότητα των ανθρώπων, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και κατά συνέπεια, την επέκταση του κύκλου εργασιών και της οικονομίας που σχετίζονται με το περιβάλλον”.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την παρουσίαση του καιρού στα Μέσα ενημέρωσης, ξεκινώντας την τηλεοπτική της εμφάνιση από το Blue Sky ΤV, στη συνέχεια μεταπήδησε στο Action TV είχε ένα πετυχημένο πέρασμα από το OPEN και τον Alpha μέχρι να γίνει η μεγάλη μεταγραφή της ΕΡΤ. Καί όπως έχει πει η ίδια αυτός ήταν και ο απώτερος στόχος της: “Ομολογώ ότι, ο απώτερος στόχος μου ήταν η κρατική τηλεόραση. Έχει τη μεγαλύτερ ηιστορία και εμβέλεια, σε σχέση με τα υπόλοιπα ΜΜΕ της χώρας κι αυτό είναι από μόνο του πολύ τιμητικό για εμένα.

Είναι, θεωρώ, ένας σημαντικός σταθμός στο βιογραφικό μου, ενώ για τον ίδιο λόγο, αισθάνομαι ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη απέναντι στη θέση που μου έχει δοθεί. Ένα μεγάλο ατού, είναι η πολύτιμη εμπειρία που αποκομίζω καθημερινά από πεπειραμένους συναδέλφους στο χώρο αυτό κι άλλο ένα θετικό είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη αξιοκρατία, τουλάχιστον όπως το βιώνω εγώ, καθώς αναγνωρίζουν και δίνουν περισσότερη βαρύτητα στην επιστημονική κατάρτιση που πρέπει να έχει κανείς ώστε να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments