Πολιτική

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο δρόμο αλλά θα επιτύχουμε τους στόχους μας

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο δρόμο αλλά θα επιτύχουμε τους στόχους μας
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Το δύσκολο διήμερο στις Βρυξέλλες το οποίο έλαβε τέλος, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνόδευε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Ένα δύσκολο διήμερο έλαβε τέλος. Μετά τις ατελείωτες ώρες της διαπραγμάτευσης αισθανόμαστε ικανοποίηση γιατί βασικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας τελικά υιοθετήθηκαν. Γυρίσαμε πίσω έχοντας ολοκληρώσει τη σημαντική συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το πακέτο ανάκαμψης που θα δώσει πρόσβαση στη χώρα μας σε 72 δισεκατομμύρια ευρώ».

«Πετύχαμε τη συμφωνία για το κλίμα που βάζει όλη την Ευρώπη να υπηρετήσει τον στόχο της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 στο 55%. Τέλος, στο δύσκολο θέμα της Τουρκίας κρατήσαμε ανοιχτή τη συζήτηση με επέκταση των κυρώσεων και σαφή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας», προσέθεσε.

Τέλος, ο κος Βαρβιτσιώτης σημείωσε καταληκτικά στην ανάρτησή του το εξής: «Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο δρόμο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ομαδική δουλειά θα επιτύχουμε τους στόχους μας».

Ακολουθεί η ανάρτηση του στο Facebook:

Ικανοποιημένος βέβαια, δεν είναι μόνο ο κος Βαρβιτσιώτης αλλά και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ και βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα, που διαμορφώθηκε μετά τις πιέσεις που άσκησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηβασιλείου, για πρώτη φορά ο κ. Μπορέλ παίρνει εντολή να συντάξει αναλυτική γραπτή έκθεση για όλο το φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού τομέα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τελωνειακή σύνδεση ΕΕ – Τουρκίας μπαίνει σε καθεστώς παρακολούθησης, πράγμα που έθεσε εξαρχής η ελληνική πλευρά. Επιπλέον, με το κείμενο υποχρεώνεται εμμέσως η Τουρκία σε moratorium ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο, ως προϋπόθεση για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

Και αξίζει να αναφέρουμε πως την απόλυτη ικανοποίησή του για τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και τις θερμές ευχαριστίες του, τόσο προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, όσο και σε πλειάδα άλλων φίλων ηγετών, που συνέβαλαν στη διαμόρφωση των τελικών Συμπερασμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments