Θέσεις Εργασίας

Pfizer Θεσσαλονίκη προσλήψεις: Νέες θέσεις εργασίας λόγω μεγάλης επένδυσης στη Βόρεια Ελλάδα

Pfizer Θεσσαλονίκη προσλήψεις: Νέες θέσεις εργασίας λόγω μεγάλης επένδυσης στη Βόρεια Ελλάδα
Pfizer Θεσσαλονίκη προσλήψεις: Πρόκειται για ένα κέντρο υπηρεσιών που θα ενώνει τα κέντρα καινοτομίας της φαρμακευτικής.

Ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες, σε παρέμβασή του στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την πρόθεση της αμερικανικής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας να προχωρήσει σε μια νέα μεγάλη επένδυση στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα κέντρο υπηρεσιών που θα ενώνει τα κέντρα καινοτομίας της Pfizer ανά τον κόσμο υποστηρίζοντας από λογιστικές υπηρεσίες ώς την κεντρική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Το Κέντρο, όπως είπε ο κ. Μπουρλά, θα στελεχωθεί με 350 άτομα.

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε πως η πρώτη επένδυση της φαρμακοβιομηχανίας, το κέντρο καινοτομίας, όπου ουσιαστικά «παντρεύονται» ψηφιακές λύσεις με την προσπάθεια για καινοτομία στη φαρμακευτική, έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά.

Επιπλέον, μετά τη δημιουργία digital hub, του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας από την εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την πρόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και του Έλληνα επικεφαλής της, να δημιουργήσουν και δεύτερο κόμβο, που θα αφορά στις εσωτερικές υπηρεσίες της εταιρείας και σε πρώτη φάση θα απασχολήσει 350 νέους εργαζόμενους.

Την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, που οδηγεί μεταξύ άλλων στην επέκταση των επενδύσεων και στην αύξηση των θέσεων εργασίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, αρχικά σε 600 συνολικά θέσεις και με προοπτική διπλασιασμού, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα εργάζονται στον ψηφιακό κόμβο της μεγάλης αυτής φαρμακοβιομηχανία στη Θεσσαλονίκη 200 άτομα.

Δημιουργούνται μέχρι 1.200 νέες θέσεις εργασίας

Η επιτυχία αυτή οδήγησε την Pfizer στην απόφαση να ανοίξει και έναν δεύτερο κόμβο στη χώρα μας, πάλι στη Θεσσαλονίκη, που αυτή τη φορά θα χρησιμοποιεί κοινές υπηρεσίες, που θα είναι επαγγελματικές υπηρεσίες και όποιος θα εξυπηρετεί εσωτερικά την εταιρεία, σύμφωνα με ό,τι διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει σε πρώτο στάδιο άλλες 350 θέσεις εργασίας. «Έτσι, παρά την κρίση της πανδημίας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, μια μεγάλη πολυεθνική δημιουργεί δουλειές για συνολικά 600 ανθρώπους, με δυνατότητα διπλασιασμού του αριθμού αυτού», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments