Ελλάδα

Άνοιγμα καταστημάτων σήμερα: Ποια παραμένουν κλειστά – Ο χρήσιμος οδηγός του click away

Άνοιγμα καταστημάτων σήμερα: Ποια παραμένουν κλειστά – Ο χρήσιμος οδηγός του click away
Άνοιγμα καταστημάτων σήμερα: Οι προετοιμασίες στα καταστήματα του λιανεμπορίου είναι πλέον πυρετώδεις.

Από σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ανοίγουν προαιρετικά τα καταστήματα, αποκλειστικά με τη μέθοδο click away, ενώ τη δυνατότητα να υποδεχθούν καταναλωτές θα έχουν και τα super markets.

Παράλληλα, οι προετοιμασίες στα καταστήματα του λιανεμπορίου είναι πλέον πυρετώδεις, καθώς σε όλο το διάστημα των Χριστουγέννων, τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ο τρόπος λειτουργίας τους θα είναι εντελώς διαφορετικός.

Διατηρείται λοιπόν, για την εορταστική περίοδο η αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου, με εξαίρεση την παραλαβή των εμπορευμάτων μόνο με click away, λόγω και της υπερφόρτωσης των ταχυμεταφορών.

Για ποιους είναι δωρεάν τα μηνύματα για click away;

Δωρεάν είναι τα μηνύματα για τους καταστηματάρχες που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, εξηγώντας τη λειτουργία της παραγγελίας μέσω click away.

Όσες επιχειρήσεις δεν έχουν e-shop θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη μετεξέλιξη της ειδικής πλατφόρμας e-katanalotis που θα είναι σε ισχύ από Δευτέρα, στην οποία επίσης, από Δευτέρα, οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν εκτός από τις τιμές προϊόντων super markets και τις τιμές καυσίμων.

Σε ό,τι αφορά στα μηνύματα για τους εμπόρους χωρίς ηλεκτρονικό κατάστημα, η πλατφόρμα του υπουργείου θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος για την επικοινωνία μεταξύ καταναλωτή και εμπόρου. Θα στέλνει ο καταναλωτής ένα μήνυμα με τον αριθμό παραγγελίας, θα στέλνει και ο έμπορος αντίστοιχα.

Θα ταυτοποιείται ο αριθμός παραγγελίας και μέσω της πλατφόρμας θα πηγαίνει στον καταναλωτή το sms για να μετακινηθεί και να παραλάβει το εμπόρευμα που έχει παραγγείλει. Οπότε, το SMS που θα έπρεπε να στείλει η επιχείρηση στον πελάτη θα είναι δωρεάν, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis.

Πότε θα ανοίξουν τα κέντρα περιποίησης για νύχια;

Για το άνοιγμα των επιχειρήσεων μανικιούρ – πεντικιούρ ανέφερε: «Τα εξετάζουμε όλα. Θα δούμε πώς θα κινηθεί η εβδομάδα και αν θα μας επιτραπεί να πάρουμε αποφάσεις», ενώ για τα βιβλιοπωλεία υπογράμμισε ότι «ανοίγουν μόνο βιβλιοπωλεία, όχι χαρτοπωλεία. Θα πωλούνται από κοντά μόνο βιβλία, αν θέλουμε κάτι άλλο το παραγγέλνουμε ηλεκτρονικά».

Ο χρήσιμος οδηγός για το νέο σύστημα

  • Η παραγγελία θα γίνεται είτε μέσω e-shop, είτε τηλεφωνικά.
  • Η πληρωμή θα γίνεται είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε με POS, έξω από το κατάστημα.
  • Η παραγγελία θα παραλαμβάνεται από ένα άτομο σε συγκεκριμένο χρόνο και με ηλεκτρονική απόδειξη.
  • Η σειρά αναμονής έξω από τα καταστήματα θα επιτρέπονται μόνο έως 9 άτομα και η απόσταση μεταξύ των πελατών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα.
  • Η υπηρεσία click away θα επιτρέπεται μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στον δρόμο, άρα όχι σε κλειστά εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις που συστεγάζονται σε μεγάλα κτίρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments