Αθλητισμός

Καντέρ Παναθηναϊκός: Ο Τούρκος σέντερ θέλει να παίξει στο «τριφύλλι»

Καντέρ Παναθηναϊκός: Ο Τούρκος σέντερ θέλει να παίξει στο «τριφύλλι»
Καντέρ Παναθηναϊκός: Άλλος ένας ΝΒAer μετά τον Μάριο Χεζόνια, δείχνει την ανοιχτή συμπάθειά του για τους «πράσινους».

Είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους Τούρκους αθλητές, καθώς δεν έχει διστάσει να συγκρουστεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιωμάτα -και όχι μόνο- στην Τουρκία. Ο λόγος για τον Ενές Καντέρ.

Ο σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς δήλωσε πρόσφατα στο OPEN πως θα ήθελε να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και, μάλιστα, ανέβασε στα social media μία φωτογραφία που τον δείχνει να φοράει την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος με ένα ωραίο photoshop.

Ο Καντέρ δήλωσε στο OPEN πως θέλει να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και κοινοποίησε στο Instagram τη φωτογραφία που έφτιαξε μία σελίδα φίλων του «τριφυλλιού», η οποία τον δείχνει να φοράει την φανέλα της ομάδας του Γιώργου Βόβορα. Θυμίζουμε ότι και ο Μάριο Χεζόνια έχει δηλώσει ανοιχτά ότι υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό.

Δείτε τη φωτογραφία που μοιράστηκε με τους ακόλουθούς του ο Ενές Καντέρ

Ο Καντέρ μόνο τυχαίος παίκτης δεν είναι. Ειδικά, οι επιθετικές του αρετές είναι ζηλευτές. Αν ήταν καλύτερος στο πίσω μέρος του παρκέ, θα ήταν βασικός σε πολλές ομάδες του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε Γιούτα Τζαζ, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Νιου Γιορκ Νικς, Μπόστον Σέλτικς και τώρα είναι στο Πόρτλαντ. Στην καριέρα του έχει 11,1 πόντους μέσο όρο, μαζί με 7,6 ριμπάουντ και 0,9 ασίστ.

Τον Ιούλιο ο Καντέρ είχε δώσει συνέντευξη στην Καθημερινή. Ανάμεσα σε άλλα είχε πει: «Τα επτά τελευταία χρόνια έχω αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής μου στη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πατρίδα μου. Αρχισα να εκφράζομαι από το 2013, μετά το περιβόητο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο ενέχονταν κεντρικά στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, περιλαμβανομένου του τότε πρωθυπουργού και σήμερα Προέδρου Ερντογάν και μελών της οικογένειάς του.

Θα ακολουθούσε το 2016 η απόπειρα πραξικοπήματος. Πολλοί θεωρούν πως ο Ερντογαν το έστησε ώστε να αποκτήσει (περισσότερη) εξουσία και να εγκαταστήσει δικτατορία. Μετά θα ερχόταν μια σειρά καρατομήσεων που οδήγησε στην προσαγωγή, σύλληψη ή απόλυση τουλάχιστον 160.000 δικαστών, δασκάλων, αστυνομικών, δημοσίων υπαλλήλων, δημοσιογράφων και άλλων, μόνο και μόνο επειδή ήταν επικριτικοί για την κυβέρνηση. Η δική μου οικογένεια έγινε στόχος σε αυτές τις εκκαθαρίσεις.

Ο πατέρας μου, καθηγητής γενετικής, απολύθηκε και κλείστηκε σε φυλακή. Η αδελφή μου, που είναι πλήρως καταρτισμένη για να εργαστεί ως ιατρός κατόπιν έξι ετών σε ιατρική σχολή, ακόμη δεν μπορεί να βρει δουλειά χρόνια μετά. Ο μικρός μου αδελφός εκδιώχθηκε από οποιαδήποτε ομάδα μπάσκετ πήγε. Η μητέρα μου, ο πατέρας μου, η αδελφή μου και άλλα μέλη της οικογένειάς μου δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους ελεύθερα, χωρίς τον φόβο παρενόχλησης. Γιατί; Διότι εγώ, ο γιος και αδελφός τους, είμαι επιφανής επικριτής των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, και είναι ένοχοι επειδή με αγαπούν.

Η τουρκική κυβέρνηση ακύρωσε το διαβατήριό μου, εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης αποκαλώντας με τρομοκράτη, και έβαλε το όνομά μου στην κόκκινη λίστα της Ιντερπόλ. Ετσι δεν είμαι σε θέση να δω την οικογένειά μου ή να έρθω σε επαφή μαζί της, διαφορετικά θα τη θέσω σε κίνδυνο από το καθεστώς Ερντογαν. Υστερα από επτά έτη που μπαινόβγαινε σε δικαστήρια και φυλακές ο πατέρας μου, ο Δρ. Μεχμέτ Καντέρ, αθωώθηκε και είναι πια ελεύθερος. Ωστόσο ο αγώνας κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments