Ελλάδα

Απίθανο video click away – Δοκιμάζει παντελόνια στη μέση του δρόμου

Απίθανο video click away – Δοκιμάζει παντελόνια στη μέση του δρόμου
Αγρίνιο click away: Μετά την φωτογραφία που έγινε viral από τη Θεσσαλονίκη, ένα νέο video από το Αγρίνιο έρχεται να επιβεβαιώσει τα νέα «έθιμα» στο λιανεμπόριο.

Η μέθοδος του click away στο λιανεμπόριο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον κόσμο του εμπορίου, που δυσκολεύεται να βρει αποτελεσματικούς τρόπους εφαρμογής. Οι δυσκολίες εντοπίζονται κυρίως στην έλλειψη e shop στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στο γεγονός ότι οι καταναλωτές καλούνται να κάνουν τις αγορές τους χωρίς να μπουν στο κατάστημα.

Ήδη έχει γίνει viral η φωτογραφία από την Θεσσαλονίκη που δυο γυναίκες δοκιμάζουν παπούτσια στο πεζοδρόμιο. Αντίστοιχη εικόνα και μάλλον πιο «προχωρημένη» έρχεται από το Αγρίνιο.

Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το agriniopress.gr, εμφανίζεται πελάτης να βγάζει στην αρχή το πάνω μέρος των ρούχων του για να δοκιμάσει μία σειρά από μπουφάν που του φέρνει ένα ένα ο καταστηματάρχης. Αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν αρκούσε και ο πελάτης συνέχισε βγάζοντας και το κάτω μέρος των ρούχων του δοκιμάζοντας παντελόνια.

Αφού γδύθηκε στη μέση του δρόμου, εν μέσω περαστικών, δοκίμασε τα ρούχα που είχε επιλέξει, πλήρωσε με κάρτα στην είσοδο του καταστήματος και συνέχισε την ημέρα του σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Εξάλλου η ερημιά που επικρατεί στους δρόμους μάλλον του έδωσε ένα αίσθημα ασφάλειας.

Με τη μέθοδο του click away, επιτρέπεται η εξ αποστάσεως προαγορά – προεπιλογή των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας. Όσο για το πώς λειτουργεί, γίνεται καταχώρηση της παραγγελίας από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) είτε μηνύματος (SMS) που φέρει τα εξής στοιχεία:

  • επωνυμία,
  • διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της επιχείρησης,
  • χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο ώρες συνολικά.

«Πρώτη μέρα λειτουργίας της υπηρεσίας παράδοση εκτός (click away), θα ήθελα να ευχηθώ καλές πωλήσεις σε όλες τις επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση αλλά και να τονίσω ότι δεν πρέπει να καταστρατηγηθούν οι κανόνες της. Εάν έχουμε εικόνες συνωστισμού θα σταματήσει αναγκαστικά δυστυχώς».

Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ενώ στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα νέα μέτρα (Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12.12.2020) προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments