Ελλάδα

Βατόπουλος για Χριστούγεννα: «Η λογική είναι να μαζευτούμε με ανθρώπους που ήδη συγχρωτιζόμαστε μαζί τους»

Βατόπουλος για Χριστούγεννα: «Η λογική είναι να μαζευτούμε με ανθρώπους που ήδη συγχρωτιζόμαστε μαζί τους»
Βατόπουλος για Χριστούγεννα: Τι πρέπει να προσέξουμε στις γιορτές προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού, επεσήμανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, μάσκες και αποστάσεις πρέπει να εορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα, σύμφωνα με τους ειδικούς. «Τα πράγματα πάνε καλύτερα απ’ ό,τι φαίνεται από τα νούμερα, ενώ υπάρχει και το εμβόλιο στην άκρη του δρόμου, παρόλα αυτά για να μην την πάθουμε όπως το καλοκαίρι χρήσιμο είναι να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην έχουμε πολλές επαφές για το επόμενο διάστημα παρότι είναι Χριστούγεννα και όλοι θα θέλαμε να γιορτάσουμε ρεβεγιόν” σημείωσε μιλώντας στο Μega ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Παράλληλα τόνισε: “Καλό είναι να κρατήσουμε τις μάσκες, τις αποστάσεις και την πολιτική που είχαμε μέχρι τώρα ώστε να ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο διάστημα”.

«Το πρόβλημα δεν είναι τι θα πει η πολιτεία, το ζήτημα είναι πως θα προφυλάξουμε τους εαυτούς μας» σχολίασε για την απόφαση με το όριο των 9 ατόμων στα φετινά χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή, συνεπώς αν μαζευτεί πολύς κόσμος σε ένα σπίτι που θα είναι και κλειστά λόγω του καιρού είναι και πολύ εύκολο κάποιος αν είναι φορέας του ιού να κολλήσει όλον τον κόσμο» σημείωσε ο κ. Βατόπουλος κρούοντας το καμπανάκι για υπερμετάδοση εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Ερωτώμενος για την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, εξήγησε πως δεν επιτρέπονται για να μην υπάρξει διασπορά της νόσου στην κοινότητα. «Η λογική είναι να μαζευτούμε με ανθρώπους που ήδη συγχρωτιζόμαστε μαζί τους» κατέληξε ο καθηγητής.

Στα 693 τα νέα κρούσματα:

Θυμίζουμε ότι σε 693 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όπως ανακοίνωσε χθες, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 124.534, εκ των οποίων το 52,6% άνδρες. Τα 5.109 (4,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35.564 (28,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αν και μειώθηκαν ελάχιστα, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 552 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77,0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 730 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.625 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1448 (39,9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments