Ελλάδα

Ενημέρωση κορωνοϊός: Με μάσκες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ενημέρωση κορωνοϊός: Με μάσκες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Ενημέρωση κορωνοϊός: Να μην χαλαρώσουμε τα Χριστούγεννα το μήνυμα των ειδικών.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας ομιλητές θα είναι η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απουσιάζει από την ενημέρωση λόγω ενός προβλήματος στις φωνητικές χορδές κι έτσι ο Γκίκας Μαγιορκίνης και η Βάνα Παπαευαγγέλου ενημερώνουν ζωντανά για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα κι ενώ από σήμερα η αγορά λειτουργεί σε μεγαλύτερη έκταση με το click away.

Βάνα Παπευαγγέλου: Αρκούν 8 λεπτά για να γίνει διασπορά κορονοϊού σε ένα σπίτι 150 τ.μ. με 20 καλεσμένους

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία του κορονοϊού. Όπως τόνισε, «έχουμε πλέον εμφανή μείωση νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και βλέπουμε και μια αρχική σταθεροποίησή στους νέους διασωληνωμένους και τους θανάτους», ενώ τόνισε ξανά την ανάγκη “να καθορίσουμε τη φούσκα μας”, ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή τις γιορτινές ημέρες που έρχονται. Και πιο συγκεκριμένα η κάθε οικογένεια να καθορίσει το στενό κύκλο συγγενών και φίλων με τους οποίους θα περάσει τις γιορτές. Η ίδια ζήτησε αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, τη χρήση μασκών στα τραπέζια, αλλά και τον καλό αερισμό των χώρων.

Η ίδια, θέλοντας να δώσει έμφαση στα λεγόμενά της, τόνισε πως “αρκούν 8 λεπτά για να γίνει διασπορά κορονοϊού σε ένα σπίτι 150 τ.μ. με 20 καλεσμένους”.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να μην συναντηθούμε με άλλα νοικοκυριά

Αρχικά ο καθηγητής αναφέρθηκε στην παγκόσμια εικόνα της πανδημίας, αναφέροντας την έξαρση που παρατηρείται σε μια σειρά από χώρες. Στη συνέχεια στηρίζοντας την άποψη της κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως σε κλειστό χώρο χρειάζεται να φοράμε μάσκα, και αν γίνεται να αποφύγουμε την συνάντηση με άλλα νοικοκυριά. Ωστόσο τόνισε πως επειδή είναι λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο τις γιορτινές ημέρες, υπογράμμισε πως αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, με μέτρα υγιεινής και προστασίας για όλους μας.

Ακόμα σημείωσε πως αν αποφασίσουμε να συναντηθούμε με άλλα νοικοκυριά στις γιορτές, να επιλέξουμε μία οικογένεια που θα περάσουμε μαζί όλες τις γιορτές.

Ακόμα πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καταγράφηκαν 20% λιγότερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο ίδιος επεσήμανε πως παραμένει η επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα.

Δείτε live την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments