Ελλάδα

Νοσοκομείο Χίου: Πλημμύρισαν θάλαμοι και χειρουργεία από την έντονη βροχόπτωση

Νοσοκομείο Χίου: Πλημμύρισαν θάλαμοι και χειρουργεία από την έντονη βροχόπτωση
Νοσοκομείο Χίου: Προβλήματα στη παλιά αλλά και στη νέα πτέρυγα. Κατέρρευσε τμήμα της στέγης και τα νερά ξεχύθηκαν σε διαδρόμους και θαλάμους.

Εικόνες ντροπής στο Νοσοκομείο της Χίου, καθώς με την κακοκαιρία δημιουργήθηκαν εκτεταμένες ζημιές. Η κακοκαιρία έπληξε το νησί το βράδυ της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην παλιά αλλά και στην νέα πτέρυγα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr , πλημμύρισε η στοά που οδηγεί προς τη Μαιευτική Κλινική καθώς και το χειρουργείο της μαιευτικής. Ζημιές σημειώθηκαν και στον χώρο της γραμματείας εκεί όπου τμήμα της οροφής κατέρρευσε ενώ νερά μπήκαν στο χειρουργείο και στα αποδυτήρια των ΤΕΠ.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα πάντως σημειώθηκε στους θαλάμους απομόνωσης Sars οι οποίοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά κρεβατιών έξω από αυτούς.

Η κακοκαιρία έπληξε και άλλες περιοχές της Ελλάδας

Πλημμύρες και καταστροφές έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που “σαρώνει” τη χώρα από χθες, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, με την Εύβοια και τη Βόρεια Ελλάδα να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, Μαντούδι και Προκόπι, δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.

Μετά τα μεσάνυχτα η βροχή ήταν ραγδαία, στη συνέχεια υπήρξε μία μικρή ύφεση, αλλά τα καιρικά φαινόμενα εντάθηκαν και πάλι μετά τις 3:00 τα ξημερώματα και συνεχίστηκαν έως τις 6:00 το πρωί.

Τονίζεται ότι τμηματικά σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου σε Μαντούδι, Προκόπι και Βασιλικού έχει απαγορευτεί προληπτικά η κυκλοφορία των ΙΧ, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από άλλα σημεία του οδικού δικτύου. Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω εικόνες:

Πλημμύρες και καταστροφές στη Βόρεια Ελλάδα:

Πολλά είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται και στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Δήμος Βιστωνίδας πλημμύρισε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ μια γυναίκα εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της και κατάφερε να βγει την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με τον επικεφαλής αντιπολίτευσης Δήμου Αβδήρων,Αθανάσιο Κριτσίνη, ο οποίος μίλησε στο Mega τα προβλήματα, εκτός από τον όγκο της βροχής, δημιούργησε και ο μη καθαρισμός των καναλιών εδώ και πολλά χρόνια.

Πολλές από τις καλλιέργειες στην περιοχή έχουν καταστραφεί, ενώ το νερό έχει φτάσει και σε γειτονικές περιοχές, πλημμυρίζοντας χωράφια και καλλιέργειες. Προβλήματα εντοπίζονται και στη λίμνη Βιστωνίδα, αφού η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα πολλές ιχθυοκαλλιέργειες να καταστραφούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments