Ελλάδα

Χριστούγεννα lockdown: Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν από νομό σε νομό

Χριστούγεννα lockdown: Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν από νομό σε νομό
Χριστούγεννα lockdown: Ποιοι θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε άλλο νομό για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους.

Δεν φαίνεται να χαλαρώνουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Η μετακίνηση από νομό σε νομό θα απαγορεύεται και κατά την διάρκεια των γιορτών, και όσοι είχαν κανονίσει χειμερινές εξορμήσεις θα πρέπει να αλλάξουν τα σχέδιά τους. Σε αυτόν τον κανόνα ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις.

Φοιτητές και εργαζόμενοι εκτός οικογενειακής εστίας

Συγκεκριμένα, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών.

Για παράδειγμα για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό νομό, απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπουδάζουν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους».

Κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η μετακίνηση θα αφορά μόνο την κατεύθυνση προς την μόνιμη κατοικία και θα είναι άπαξ.

Παράλληλα, εξήγησε, ότι θα μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους εκείνοι που εργάζονται μόνιμα σε άλλους νόμους, όπως για παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους φοιτητές εντός και εκτός συνόρων.

Τι ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι εντός της ημέρας θα γίνει επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα των εκκλησιών και της λειτουργίας τους.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με το click away και σε ποια περίπτωση μπορεί να ανασταλλεί είπε ότι θα δούμε πως θα λειτουργήσει. Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητούμε από τους πολίτες να προσέχουν.

Για την λειτουργία των εκκλησιών είπε ότι στην σημερινή επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου θα δουν αν υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερη ευελιξία και για επιπλέον λειτουργίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments